Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Serie A, Μίλαν – Φιορεντίνα 2-1

Μια νέα γκέλα στο… κύκνειο άσμα του 2022 ίσως σηματοδοτούσε το πρόωρο φινάλε. Το τέλος στις ελπίδες της Μίλαν για παραμονή στο θρόνο του ιταλικού ποδοσφαίρου, μιας και το «τρένο» της Νάπολι είχε απομακρυνθεί ήδη πολύ από τους διώκτες του. Και για 90 λεπτά τα πάντα συνηγορούσαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Φιορεντίνα κρατούσε τους Ροσονέρι στο 1-1, είχε ευκαιρίες να φύγει ακόμα και με το διπλό, όμως στο τέλος μίλησε η ψυχή της πρωταθλήτριας! Χάρη σε αυτογκόλ – λύτρωση στο 90+2΄, το σύνολο του Πιόλι τελικά κατάφερε να λυγίσει τους φιλοξενούμενους με 2-1 και να κλείσει ελπιδοφόρα το 2022, παραμένοντας στο -8 από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Η αρχή της αναμέτρησης πάντως δεν πρόδιδε ένα τόσο δραματικό φινάλε! Μόλις στο 2΄άλλωστε ο Ζιρού σέρβιρε στον Λεάο και ο τελευταίος εκτέλεσε για το 1-0 για να βάλει μπροστά την ομάδα του κόντρα στους αποσβολωμένους Βιόλα. Όσο το σκορ ωστόσο παρέμενε σε τόσο ευάλωτα επίπεδα, η Φιορεντίνα ήλπιζε στην ισοφάριση. Μια συνθήκη που πραγματώθηκε στο 28΄όταν ο Μπαράκ νίκησε τον Ταταρουσάνου και επανέφερε την ισορροπία.

Η Μίλαν προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα στις αρχές του β΄μέρους και λίγο έλειψε να το καταφέρει με τον Ζιρού στο 50΄. Όσο τα λεπτά κυλούσαν στην ισορροπία, το ματς άρχισε να αποκτά μια άγρια ομορφιά, με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Στο 78΄ο Λεάο άγγιξε το 2-1, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Καλουλού έσωσε τους Ροσονέρι με απομάκρυνση πάνω στη γραμμή στο σουτ του Ικονέ.

Όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να αρκεστούν στον βαθμό της ισοπαλίας, όμως στο 90+2΄έσκασε το…. μπαμ. Έπειτα από σέντρα στην περιοχή, ο Τερατσιάνο έκανε κακή έξοδο και ο επερχόμενος Μιλένκοβιτς στάθηκε άτυχος, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μια εξέλιξη που κράτησε ζωντανή τη Μίλαν στη μάχη του τίτλου και της χάρισε την απαραίτητη ηρεμία για ανασυγκρότηση με σχέδια… αντεπίθεσης κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Τιό (56΄Ντεστ), Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι (85΄Ρέμπιτς), Μπενασέρ, Ντίας (56΄Οριγκί), Κρούνιτς (76΄Βρανξ), Λεάο, Ζιρού

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό (18΄Βενούτι), Μιλένκοβιτς, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Άμπραμπατ, Μαντραγκόρα (66΄Ντάνκαν), Ικονέ, Μπαράκ (75΄Τέρζιτς), Σαπονάρα (75΄Κουαμέ), Καμπράλ (66΄Γιόβιτς)

 

Ρόμα – Τορίνο 1-1: Ο Μάτιτς έσωσε τον βαθμό στο 90+4΄

Φινάλε θρίλερ, με τη Ρόμα να σώζει έστω τον βαθμό! Στο τελευταίο τους ματς για το 2022, οι Ρωμαίοι έζησαν ένα roller coaster συναισθημάτων στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στην Τορίνο με αποβολή του έξαλλου Μουρίνιο, χαμένο πέναλτι και… λύτρωση με Μάτιτς στο 90+4΄για να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από το ναυάγιο (1-1) και να αγκυροβολήσουν στην 7η θέση!

Πριν ωστόσο φτάσουμε σε αυτό το δραματικό τέλος είχε προηγηθεί μια αναμέτρηση γεμάτη νεύρα για τους Ρωμαίους. Παρά την παραγωγή φάσεων, οι Τζιαλορόσι δεν έβρισκαν τρόπο για να παραβιάσουν την εστία της Τορίνο, η οποία τιμώρησε την δυστοκία των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ με με τον Λινέτι στο 55΄. Η Ρόμα αναγκάστηκε να πάρει περισσότερα ρίσκα, με τον Μουρίνιο να ρίχνει στη μάχη στο 69΄τον Ντιμπάλα που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Από τα πόδια του Αργεντινού μάλιστα λίγο έλειψε να έρθει η λύτρωση για τους γηπεδούχους όταν στο 90+2΄κέρδισε πέναλτι, με τον Μπελότι ωστόσο να χάνει την ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι! Παρόλα αυτά, η Ρόμα δεν είχε πει την τελευταία της λέξης! Στο 90+4 και έπειτα από νέο δοκάρι από φοβερό curler του Ντιμπάλα, ο Μάτιτς πήρε το ριμπάουντ και με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ένα αποτέλεσμα που χάρισε έστω τον βαθμό για το σύνολο του Μουρίνιο, ο οποίος πάντως δεν… κατάφερε να δει τη λύτρωση της ομάδας του μιας και είχε αποβληθεί από τον πάγκο στο 89΄για έντονες διαμαρτυρίες.

 

«Ανάσα» για την Σπέτσια στην Βερόνα
Τεράστιας βαθμολογικής σημασία νίκη πέτυχε η Σπέτσια στην έδρα της ουραγού Βερόνα (1-2) καταφέρνοντας να αποκτήσει διαφορά σχετικής ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Ενζολά ήταν ο πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους σκοράροντας δις (53′, 69′) για την ανατροπή του γκολ του Βέρντι που είχε ανοίξει το σκορ στο 30′. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γκότι αποσπάστηκε με 6 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού ενώ η Βερόνα παρέμεινε τελευταία με μόλις 5 πόντους σε 15 ματς.

Αποχαιρέτησε το 2022 με τριάρα η Μόντσα
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2022 η Μόντσα, καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Σαλερνιτάνα και ανέβηκε στην 14η θέση της Serie A. Η ομάδα του Μπερλουσκόνι άνοιξε το σκορ στο 24΄με τον Κάρλος Αουγκούστο, προτού ο Ντάνι Μότα διπλασιάσει τα τέρματά της έντεκα λεπτά αργότερα. Η αποβολή και το πέναλτι που τους χάρισε ο Καντρέβα στο 74΄απλοποίησε ακόμα περισσότερο το έργο των γηπεδούχων, με τον Πεσίνα να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα για το τελικό 3-0.

 

protothema.gr

Shares