Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σεπόλια: Ψάχνουν τους παιδοβιαστές – Δεν έχουν ξαναδεί τέτοια υπόθεση

Η κατάθεση της 12χρονης άνοιξε τον δρόμο στην ΕΛΑΣ έτσι ώστε να «δέσει» κι άλλα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση και να «ακουμπήσει» σε όλους τους βιαστές του παιδιού. Προφυλακίστηκε η μητέρα. Έρευνα για το αν έχουν κακοποιηθεί και τα άλλα παιδιά της οικογένειας.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης, την οποία εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος, στα Σεπόλια. Η κατάθεση του παιδιού «φώτισε» πολλά σημεία αυτής της φρικιαστικής ιστορίας, με την ΕΛΑΣ ήδη να έχε προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις βιαστών, αλλά και σε αυτή της μητέρας της.

Τα όσα συγκλονιστικά ανέφερε το παιδάκι στην τρίτη, συμπληρωματική, κατάθεση βοήθησαν ιδιαίτερα τους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση να προχωρήσουν την έρευνα και να φτάσουν σε περισσότερα πρόσωπα. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλοι βιαστές του παιδιού καθώς πλέον έχει πιστοποιηθεί, με βάση όσα είπε η 12χρονη, ότι ο Ηλίας Μίχος δεν κανόνιζε μόνο ραντεβού σε αυτοκίνητα αλλά οδηγούσε το παιδί και σε οίκο ανοχής όπου το εξανάγκαζε να εκδίδεται στους βιαστές του.

Η φρίκη που βίωσε η 12χρονη είναι πρωτοφανής, ακόμα και για τους έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι ενδεικτικό πως και η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις με κακοποίηση ανήλικων παιδιών. Νομίζω παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει, δεν έχει χειριστεί η συγκεκριμένη υπηρεσία τέτοια παρόμοια υπόθεση».

Το «κουβάρι», λοιπόν, αυτής της ανατριχιαστικής ιστορίας έχει αρχίσει να ξετυλίγεται για τα καλά και μετά τους πέντε συλληφθέντες βιαστές, στόχος της ΕΛΑΣ είναι να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση και να περάσει χειροπέδες σε όλους όσοι ασέλγησαν σε βάρος της 12χρονης. Οι παιδοβιαστές έχουν μπει για τα καλά στο «μάτι» των αστυνομικών και σύντομα αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος συλλήψεων. Ο αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα προκύψουν τουλάχιστον άλλες έξι συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση.

«Θα συλληφθούν όλοι που είχαν επαφές. Δεν μπορεί κανείς να σας πει ότι δεν είναι 15. Μας προκύπτουν πράγματα. Τουλάχιστον 11 πρόσωπα που έχουν κάνει την ειδεχθή πράξη με το αθώο κορίτσι. Κι άλλοι παιδόφιλοι που είχαν τηλεφωνικές επαφές και ενδεχομένως να μην είχαν συνάντηση, θα ελεγχθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πέρα, όμως, από τους παιδοβιαστές σημαντικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν συνολικά την οικογένεια της 12χρονης. Η μητέρα της, που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, προφυλακίστηκε. Στην κατάθεσή του το παιδί περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας της οικογένειας, ο οποίος ήταν επιβαρυντικός για τη μητέρα. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να «πατήσει» πάνω σε αυτό για να στηρίξει την υπεράσπισή της. Η 38χρονη προτιμά, προφανώς, να χαρακτηριστεί ως «αμελής μητέρα» παρά ως μαστροπός.

Το ζητούμενο, όμως, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και μετά από κάποιες μαρτυρίες ανθρώπων από τη γειτονιά που τώρα αποφάσισαν να μιλήσουν είναι και το αν έχει υπάρξει κακοποίηση και άλλων παιδιών της ίδιας οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη οι Αρχές προχωρούν τη σχετική έρευνα, έτσι ώστε να διερευνηθεί αν ο Ηλίας Μίχος ή άλλο πρόσωπο είχε προχωρήσει σε κακοποίηση σε βάρος των παιδιών. Τα παιδιά, εν τω μεταξύ, μαζί με τη 12χρονη βρίσκονται διαρκώς υπό την υποστήριξη ψυχολόγων της ΕΛΑΣ και με εντολή της Δικαιοσύνης φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας.

newsbomb.gr,Χρήστος Γιαννούλης

Shares