Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: «Κίνδυνος θάνατος» οι μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση που ανεβοκατεβαίνουν χειροκίνητα

Νέα αυτοψία – σοκ σε σιδηροδρομική διάβαση στο κέντρο της Αθήνας – Άνθρωπος χειρίζεται το ανεβοκατέβασμα της προστατευτικής μπάρας στη συμβολή της Άγιου Μελετίου με την Λ. Κωνσταντινουπόλεως

Επικίνδυνες οι σιδηροδρομικές διαβάσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με πεζούς, οδηγούς και επιβάτες τρένων να κινδυνεύουν επειδή δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Το οδοιπορικό της ΕΡΤ αναδεικνύει το μείζον αυτό πρόβλημα με τις αφύλακτες διαβάσεις τρένων αποκαλύπτοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν οδηγοί, πεζοί και επιβάτες αμαξοστοιχιών στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή των Σεπολίων.

Σε φυλασσόμενη διάβαση στη συμβολή της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως με την οδό Αγίου Μελετίου, στην περιοχή του Κολωνού, σε ένα πολυσύχναστο σημείο από το οποίο καθημερινά περνούν εκατοντάδες οχήματα και πεζοί, την ευθύνη για το ανεκατέβασμα της μπάρας την έχει ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος χρησιμοποιεί τη μανιβέλα για να το κάνει. Κάθε φορά που πλησιάζει αμαξοστοιχία κατεβάζει χειροκίνητα τις μπάρες μετά από συνεννόηση με τον σταθμάρχη ή ακόμη και με τον μηχανοδηγό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο φυλάκιο βρίσκεται συνήθως ένας υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με αυτό το σημαντικό καθήκον.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Ντελέζος μιλώντας στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε ότι «είναι αιματοβαμμένες όλες αυτές οι διαβάσεις». Μάλιστα ο ίδιος θυμάται τους κατοίκους των Σεπολίων να ζητούν επί χρόνια τη βύθιση των γραμμών του τρένου στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί έχει δύο διαβάσεις πολύ κοντά και εκεί έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα.

 

newsbomb.gr

Shares