Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Σεπόλια: Ερχονται 10 εντάλματα σύλληψης – Όλα δείχνουν κύκλωμα

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια με τα στοιχεία να δείχνουν πως πρόκειται για κύκλωμα με πολυετή δράση

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση που συγκλονίζει την Ελλάδα, με τον βιασμό από τουλάχιστον ισάριθμους άνδρες της 12χρονης στα Σεπόλια. Αλλοι 200 περίπου άνδρες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να «συναντηθούν» μαζί της για να βγάλουν τα αρρωστημένα απωθημένα τους.

Στην ΕΛΑΣ αποτελεί θέμα τιμής η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες που χωρίς κανέναν φραγμό πλήρωναν για να βιάσουν ένα παιδί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το skai.gr έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον δέκα άτομα ενώ θεωρείται θέμα χρόνου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους.

Σύμφωνα πληροφορίες πρόσωπο «κλειδί» από το στενό περιβάλλον του 53χρονου Ηλία Μίχου αναμένεται να κληθεί άμεσα ώστε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης εις βάρος της αν η εισαγγελία κρίνει πως η εμπλοκή της στοιχειοθετεί πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εν τω μεταξύ, η 12χρονη παραμένει στο νοσοκομείο Παίδων και ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Πρόκειται για μία κατάθεση που θεωρείται κρίσιμη, καθώς από την τελευταία φορά που η ανήλικη μίλησε στους αστυνομικούς έχει μεσολαβήσει η σύλληψη της 38χρονης μητέρας της. Η 12χρονη, ωστόσο, δεν είναι ψυχολογικά έτοιμη να μιλήσει.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων μπορεί μέρα με τη μέρα να ξετυλίγεται, εντούτοις, λαμβάνει χώρα μία σειρά «αλληλοκαρφωμάτων» που περιπλέκει τα πράγματα. Ο Ηλίας Μίχος κατηγορεί την 38χρονη μητέρα ότι γνώριζε, ενώ εκείνη απαντά ότι μόλις το έμαθε έπεσε από τα σύννεφα, κάτι που αποδεικνύεται από τα μηνύματα που του έστειλε: «Με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δεν θα τη γλιτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου…».

Η 38χρονη πράγματι είχε έρθει σε επαφή με τη σύζυγο του Ηλία Μίχου, στην οποία είχε στείλει τα σοκαριστικά μηνύματα που αντάλλασσε ο άντρας της με την 12χρονη. Και εδώ όμως υπάρχουν αλληλοκατηγορίες. Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι η σύζυγος του Ηλία Μίχου ήθελε να συγκαλύψει την υπόθεση. Εκείνη απαντά ότι από την πρώτη στιγμή είπε στον άντρα της να φύγει από το σπίτι και να πάρουν και τυπικά διαζύγιο (αφού ήταν ήδη σε διάσταση). Παράλληλα, η πρώην πλέον σύζυγος του Μίχου σημειώνει ότι η 38χρονη μητέρα της 12χρονης της ζητούσε επίμονα χρήματα και της έλεγε ότι δεν έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία.

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να έχει εμφανιστεί προκλητικός στην απολογία του, ρίχνοντας ευθύνες σε ένα παιδί που είναι μόλις 12 ετών. Παράλληλα, φέρεται να υποστηρίζει ότι η μητέρα γνώριζε:

«Πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε… Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: «Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά».. Μου είχε πει ότι πριν από μένα είχε πάει και με άλλους και της έδιναν, 50 με 100 ευρώ. Από το Μάιο έως Αύγουστο είχα βρεθεί 4-5 φορές με την ανήλικη. Αυτή μου έστελνε μηνύματα και μου έγραφε να παίρνω τη μαμά της τηλέφωνο και να της λέω «στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει γιατί τσακωνόταν μαζί της». Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη…. Είχα δώσει 300 ευρώ στη μητέρα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα».

Η 38χρονη πήρε χθες Πέμπτη προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον Ανακριτή.

Ο δρόμος της έρευνας, πάντως, είναι ακόμα πολύ μακρύς. Και αυτό διότι δεν έχουν ασκηθεί ακόμα διώξεις στους «πελάτες» του 53χρονου. Σημειώνεται ότι η 12χρονη έχει καταθέσει ότι της έκλεισαν ραντεβού με περίπου 10-15 άντρες.

 

newsbomb.gr

Shares