Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Σελήνη: Εντυπωσιακή εικόνα της Γης από το σκάφος Danuri

Το διαστημικό σκάφος Danuri ή Korean Pathfinder Lunar Orbiter (KPLO) του Ινστιτούτου Αεροδιαστημικής Έρευνας της Νότιας Κορέας που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη τον Δεκέμβριο του 2022, έχει αρχίσει να στέλνει εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Γης όπως αυτή φαίνεται από το φεγγάρι.

Το Danuri (συνδυασμός των κορεατικών λέξεων για το φεγγάρι και την απόλαυση) είναι η πρώτη αποστολή της Νότιας Κορέας και στο διάστημα γενικότερα, και πραγματοποιείται σε συνεργασία του KARI με την NASA. Τ

Το σκάφος είχε εκτοξευθεί με προορισμό την Σελήνη πέρυσι τον Αύγουστο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα με πύραυλο της αμερικανικής Space X, και τώρα έδωσε τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης.

Στα μέσα Δεκεμβρίου το Danuri εισήλθε σε σεληνιακή τροχιά και άρχισε να μελετά την επιφάνεια του φεγγαριού, καθώς και να τη φωτογραφίζει, με στόχο να εντοπίσει κατάλληλα σημεία για μελλοντικές προσεληνώσεις. Τα ευρήματα θα βοηθήσουν, μεταξύ άλλων, τη NASA να σχεδιάσει τις μελλοντικές αποστολές της στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις», διαδόχου των ιστορικών αποστολών «Απόλλων». Στόχος θα είναι η δημιουργία της πρώτης σεληνιακής βάσης μετά το 2025.

Το Danuri σχεδιάζεται να παραμείνει σε σεληνιακή τροχιά για 11 μήνες ακόμη.

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares