Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός Τουρκία: «Έχετε πάνω σας το αίμα των παιδιών-Ξύπνα Τουρκία» – Η κραυγή μίας νοσοκόμας

Σεισμός στην Τουρκία: Μία νοσοκόμα από το Αντιγιαμάν σε κατάσταση απελπισίας αλλά και οργής προκάλεσε τον Ερντογάν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση να πάει στο σημείο της καταστροφής και να δει τον όλεθρο

Η αγωνία έχει δώσει τη θέση της στην οργή για το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο πολίτες της Τουρκίας κατηγορούν ότι ήταν απών τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα που βιώνει την απόλυτη καταστροφή, ψάχνοντας για ζωή μέσα στα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς.

Εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του κόσμου κάνει η κραυγή αγωνίας μίας νοσοκόμας στο Αντιγιαμάν, η οποία σε απευθείας σύνδεση με τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, πήρε το μικρόφωνο και προκάλεσε τον Ερντογάν, να πάει στο σημείο της καταστροφής, να αντικρίσει τον όλεθρο, ενώ φώναζε, «όλα τα παιδιά είναι νεκρά, έχετε το αίμα πάνω σας, ξύπνα Τουρκία»

«Το Αντιγιαμάν το άφησαν μόνο του για 3 μέρες. Περπατούσαμε στους δρόμους και ακούγαμε τις φωνές των ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια. Κλείναμε τα αυτιά μας, γιατί εδώ δεν ήρθε κανένας.

»Ήρθαν μετά από 3 μέρες. Οι άνθρωποι πάγωσαν από το κρύο. Πέθαναν από το κρύο, την πείνα, πέθαναν κάτω από τα συντρίμμια από το κρύο. Τι να κάνουμε εμείς; Να έρθει εδώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει τη δύναμη; Ας έρθει εδώ. Δεν υπάρχει κανείς, ούτε ένας ανώτερος αξιωματούχος».

Η αγανακτισμένη νοσοκόμα καταγγέλει εγκατάλειψη της περιοχής, λέγοντας: «Είναι μόνο δικός μας ο πόνος. Γιατί εγκατέλειψαν το Αντιγιαμάν. Μας αφήσατε απροστάτευτους. Εσείς έχετε πάνω σας το αίμα των ανθρώπων που είναι κάτω από αυτές τις κολώνες, κάτω από τα χαλάσματα, τα τσιμέντα.

»Πού είναι αυτοί που διαχειρίζονται την κρίση; Όλα τα παιδιά είναι νεκρά. Ξύπνα Τουρκία, ξύπνα».

 

πρωτο θεμα

Shares