Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Σάμος – Η αστυνομία διώχνει κόσμο από τη θάλασσα

Μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο. 

Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στο νησί, μίλησε ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, που ζει κι εργάζεται εκεί.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Εχω ζήσει σεισμούς, αυτό ήταν κάτι πολύ ισχυρό. προσπαθούσα να βγω από τον ραδιοσταθμό και χάναμε την ισορροπία μας. Ηταν η ώρα που σχολούσαν τα παιδιά. Τα περισσότερα κτήρια είναι καλά. Εχουν πέσει τα παλιά κτήρια. Μεγάλος πανικός στις καφετέριες, άκουγες παντού ουρλιαχτά. Στην παραλιακή αυτή τη στιγμή υπάρχει αστυνομία και δεν αφήνει τον κόσμο να πάει στην παραλία γιατί υπάρχει ο φόβος τσουνάμι» ανέφερε ο Κομνηνός.

Θυμίζουμε ότι το επίκεντρο του σεισμού των 6,7 ρίχτερ που ταρακούνησε όλη την χώρα ήταν στην Σάμο και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική αλλά και στην Ρόδο, στην Σύρο, στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ : Κατέρρευσαν κτήρια στη Σμύρνη

Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης, δήμαρχος δυτικής Σάμου είπε: «Έχουμε ένα πολύ δυνατό σεισμό όπως μάθαμε 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ εδώ κοντά μας. Στο κέντρο που βρίσκομαι ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και ευτυχώς είναι ήρεμος. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον κόσμο. Είμαστε όλοι στην πλατεία και όχι μέσα στα κτίρια. Πιστεύω πως σε λίγο θα έχουμε μια αποτίμηση από την αστυνομία και τις υπηρεσίες για τυχόν ζημιές. Πάντως εδώ που βρίσκομαι τα κτίρια φαίνεται να έχουν αντέξει. Ψυχραιμία γιατί η διάρκεια του σεισμού ήταν μεγάλη και θέλει προσοχή γιατί θα έχουμε και μετασεισμούς».

Shares