Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στον Τύρναβο: Νύχτα αγωνίας – Σε σκηνές θα κοιμηθούν εκατοντάδες κάτοικοι

Νύχτα αγωνίας για εκατοντάδες κατοίκους στο Δαμάσι Τυρνάβου, το οποίο επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης- Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο χωριό και σας μεταφέρει την κατάσταση που επικρατεί

Τα 6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στις 12:16 ταρακούνησαν τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν σημειωθεί δεκάδες μετασεισμοί με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.

Δεν θα κοιμηθούν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Δαμάσι

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια και άλλα κτήρια στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι, μετά τον τον σεισμό των 6 Ρίχτερ. Μάλιστα, από το Μεσοχώρι απεγκλωβίστηκαν από τα χαλάσματα έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας με αναπηρία.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος βρέθηκαν στο Δαμάσι, όπου με τη συνδρομή του στρατού στήνονται σκηνές στο γήπεδο του χωριού προκειμένου να διανυκτερεύσουν οι σεισμόπληκτοι.

Μάλιστα, νωρίς το απόγευμα έγινε και διανομή φαγητού στον κόσμο που επλήγη από το σεισμό.

 

Δείτε όσα μεταδίδει ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος:

Παράλληλα το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έστειλε πολυμελή κλιμάκια μηχανικών στα πληγέντα από τον σεισμό χωριά για να ελέγξουν τις υποδομές τόσο σε κτίρια όσο και σε οδούς και γέφυρες.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται προς διάθεση και τρεις γέφυρες τύπου Μπέλεϊ για να στηθούν σε Δαμάσι και Κουτσόχερο, εφόσον οι μηχανικοί επισημάνουν προβλήματα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που σήμερα εφημερεύει, όπως και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, αν παραστεί ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Γιάννης Κόκουρας μίλησε στο Newsbomb.gr για όσα βιώνει η περιοχή τις τελευταίες ώρες, «πήραμε την απόφαση να μην κοιμηθεί κανείς στο σπίτι του σήμερα, υπό το φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού. Άλλοι θα κοιμηθούν στις σκηνές και άλλοι πήγαν σε συγγενικά τους πρόσωπα».

 

newsbomb.gr

 

Shares