Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σεισμός στην Τουρκία: Με θερμό χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους Έλληνες διασώστες στην Κωνσταντινούπολη

Σεισμός στην Τουρκία – Με συγκίνηση και κάτω από χειροκροτήματα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης τα μέλη της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για την προσφορά τους στη διάσωση ανθρώπων μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Οι εικόνες που μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση δείχνουν την αποστολή των 30 Ελλήνων διασωστών, μαζί με τον εκπαιδευμένο σκύλο τους, τη Speedy, να μπαίνουν στον αεροσταθμό του τουρκικού αεροδρομίου υπό έντονο χειροκρότημα, αρχικά των υπαλλήλων του αεροδρομίου και στη συνέχεια όλων των παρευρισκομένων στο κτήριο των αναχωρήσεων.

Οι Τούρκοι, μάλιστα, είχαν δημιουργήσει έναν διάδρομο για να περάσουν οι Ελληνες, τους οποίους αντιμετώπισαν ως ήρωες, γνωρίζοντας ότι η ΕΟΔ είχε επιχειρήσει σε πολλά κτήρια που είχαν καταρρεύσει στις σεισμόπληκτες περιοχές και συμμετείχε υγειονομικά στη διάσωση τριών ανθρώπων στην περιοχή του Αντιγιαμάν, μεταξύ άλλων.

Οι Έλληνες εθελοντές βίωσαν, κατά δήλωση του επικεφαλής τους, Ιωάννη Παπαστάθη, την έμπρακτη ευγνωμοσύνη των Τούρκων, δημιουργώντας εικόνες που δείχνουν αληθινή φιλία μεταξύ γειτόνων.

«Ευχαριστούμε τόσο πολύ γι’ αυτή την απίστευτη υποδοχή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!», έγραψαν σε ανάρτησή τους τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης.

 

πηγή: cnn.gr

Shares