Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Τελευταία Νέα

Σεισμός στην Τουρκία: Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τους Έλληνες διασώστες

Πολίτες στην Τουρκία δείχνουν με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη τους στους Έλληνες διασώστες που έσπευσαν να βοηθήσουν μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου νοτιανατολικά της χώρας τους.

Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που επιχείρησαν στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία, βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Ήταν ένας τρόπος να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στους διασώστες.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι η εν λόγω ομάδα βοήθησε την τουρκική ομάδα που απεγκλώβισε τρεις ανθρώπους στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Για την αποστολή στην Τουρκία μίλησε στο newsit.gr o διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξανδρος Λιάμος. «Απόψε το βράδυ επιστρέφει στην Ελλάδα η ομάδα μας που επιχειρούσε στην περιοχή των σεισμών της Τουρκίας. Ενδιάμεσος σταθμός τους η Κωνσταντινούπολη όπου οι άνθρωποι μας συνάντησαν εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης από Τούρκους πολίτες για το έργο που προσφέραμε στη χώρα και ήταν πέρα από κάθε φαντασία».

Δείτε το βίντεο από την Κωνσταντινούπολη:

 

«Ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός»
«Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, όμως ξεπεράσαμε ακόμα και τις δυνατότητες μας. Βρεθήκαμε για 4 μέρες στο πεδίο και ελέγχθηκαν από εμάς 13 πολυώροφα κτίρια. Εμείς επιχειρήσαμε αποκλειστικά για εντοπισμό επιζώντων σε αυτά. Ο χρόνος ήταν πολύ πιεστικός καθώς έπρεπε να βρίσκουμε ενδείξεις ζωής. Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που έζησε η ομάδα. Στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων όσων βρέθηκαν εκεί» δηλώνει στο newsit.gr ο Αλέξανδρος Λιάμος, ο διευθυντής Επιχειρήσεων Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης/newsIT.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares