Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Σεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει μικρό κορίτσι από τα συντρίμμια

Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον σεισμό στην Τουρκία. Το κλιμάκιο της ελληνικής ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει ένα μικρό κορίτσι αλλά και ένα δεύτερο παιδί κάτω από κατεστραμμένο κτίριο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η επιχείρηση διάσωσης από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ ενός μικρού κοριτσιού που βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από τόνους συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία.

Πρόκειται για τη μικρή Φάτμα που παγιδεύτηκε σε βάθος επτά μέτρων από μπάζα κτιρίου στην πόλη Αλεξανδρέτα (Χατάι) της Τουρκίας. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι εξελίσσεται, παράλληλα, και επιχείρηση της ελληνικής ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμό και ενός δεύτερου παιδιού.

Την επιχείρηση καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Γ. Σιδέρης:

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία, ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά!

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώστες από όλο τον κόσμο σπεύδουν να βοηθήσουν – Φωτογραφίες από την αποστολή της Ελλάδας

Σεισμός στην Τουρκία: Φωτογραφίες από την αποστολή της Ελλάδας

Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία, ο μακάβριος απολογισμός συνεχίζει να ανεβαίνει. Πάνω από 2.921 άνθρωποι, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σκοτώθηκαν στην Τουρκία και 1.444 στην Συρία. Η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες χώρες, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας και έστειλε πυροσβέστες και διασώστες.

Δείτε φωτογραφίες:

newsit.gr

Shares