Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σεισμός στην Τουρκία: Εγκλωβισμένοι στέλνουν ηχητικά μηνύματα κάτω από τα ερείπια

Σήμα κινδύνου με όποιον τρόπο μπορούν στέλνουν άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια. Μάχη με το χρόνο και το κρύο δίνουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων

«Οι άνθρωποι μου στέλνουν ηχητικά μηνύματα κάτω από τα ερείπια» δήλωσε Τούρκος δημοσιογράφος με έδρα την Κωνσταντινούπολη, μιλώντας για τις συνθήκες χάους που επικρατούν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα κτήρια που έχουν καταρρεύσει, χρειάζονται βοήθεια», είπε στο ΒΒC ο Ιμπραήμ Χασκόλογλου.

Με καταγωγή από τη Μαλάτια, μια περιοχή που επλήγη έντονα από τους χθεσινούς σεισμούς λέει ότι σκοπεύει να πάει σπίτι το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσει όπου χρειάζεται. Οι άνθρωποι στέλνουν στον ίδιο και σε άλλους δημοσιογράφους βίντεο, φωνητικά μηνύματα και τις τοποθεσίες τους κάτω από τα ερείπια, σε μία προσπάθεια να βγουν ζωντανοί απο τα χαλάσματα, όπως είπε.

Μας λένε πού βρίσκονται και «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», λέει ο Χασκόλογλου, προσθέτοντας ότι η Τουρκία χρειάζεται όλη τη διεθνή βοήθεια που μπορεί να λάβει.

newsbomb.gr

Shares