Τετάρτη , 29 Μαρτίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Αποθεώνουν τους Έλληνες διασώστες

«Ο απλός κόσμος κατάλαβε πως είμαστε η ομάδα διάσωσης. Όλοι έβγαιναν στις πόρτες και μας χειροκροτούσαν», ανέφερε μέλος της ελληνικής ομάδας διάσωσης που βρέθηκε στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό.

«Ευχαριστούμε, να ξανάρθετε», έλεγαν αρκετοί Τούρκοι στα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης που έσπευσαν στη γείτονα για να συνδράμουν στις έρευνες για επιζώντες μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Μιλώντας στο MEGA το μέλος της ελληνικής ομάδας διάσωσης, Ανδρέας Κορίκης, αναφέρθηκε στις στιγμές που βίωσε στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό αλλά και στην αποδοχή που είχαν από τους Τούρκους κατά την επιστροφή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τουρκικά Μέσα μετέφεραν την είδηση με συγκινητικό τρόπο.

Όπως μάλιστα είπε ο Ανδρέας Κορίκης, αυτά που εξέλαβαν από τον κόσμο ήταν ευχαριστίες και πως τους χειροκροτούσαν οι Τούρκοι, όταν τους έβλεπαν. «Όλοι επικρότησαν αυτή την προσπάθεια, ακόμα και η κυβέρνηση. Η επιστροφή μας εξελίχθηκε σε μια εκδήλωση. Το μεγαλύτερο για εμάς ήταν στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία. Εκεί επειδή είχαμε χρόνο, κατεβήκαμε στο κέντρο. Ο απλός κόσμος κατάλαβε πως είμαστε η ομάδα διάσωσης. Όλοι έβγαιναν στις πόρτες και μας χειροκροτούσαν».

«Σε ένα τετράγωνο, δύο μόνο πολυκατοικίες όρθιες»
Ο κ. Κορίκης αναφέρθηκε και στις στιγμές που έζησε, λέγοντας πως αυτό που θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό του ήταν η διάσωση δύο γυναικών σε διπλανό σημείο από αυτό που επιχειρούσαν όλοκληρο το προηγούμενο το βράδυ.

«Αυτή ήταν μια συνολική προσπάθεια. Οι στιγμές είναι πολλές και καλές και κακές. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η έκταση της καταστροφής. Σε ένα τετράγωνο, μόνο δύο πολυκατοικίες όρθιες. Ο πόνος των ανθρώπων, η απώλεια αλλά αυτό που με τάραξε έμενα ήταν πως δίπλα από εκεί που προσπαθούσαμε όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βγάλαμε δύο γυναίκες ζωντανές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares