Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σεισμός στη Λέσβο – Παραμένουν κλειστά τα σχολεία αύριο Τετάρτη (11/1)

Κλειστά παραμένουν και αύριο Τετάρτη (11.1.2023) τα σχολεία στο δήμο Δυτικής Λέσβου, μετά από απόφαση του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, καθώς συνεχίζονται οι αυτοψίες των μηχανικών στα σχολικά κτίρια μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έχουν πλήξει το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Δυτικής Λέσβου, καθώς συνεχίζονται οι αυτοψίες των μηχανικών μετά τους ισχυρούς σεισμούς, από τις οποίες εντοπίστηκαν ρωγμές στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου της Συκαμνιάς.

Επίσης, λόγω των κατολισθήσεων στον ορεινό όγκο του Λεπετύμνου, για προληπτικούς λόγους, απευθύνεται σύσταση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου προς τους δημότες, να αποφεύγονται, τουλάχιστον τις επόμενες ώρες, οι άσκοπες οδικές μετακινήσεις, κυρίως στο δίκτυο Λεπετύμνου, Αργένου, Σκαμιάς, Πελόπης.

Αν και δεν έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, σοβαρές ζημιές, η σεισμική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις, είναι πιθανό να προκαλέσουν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι έχουν διαπιστωθεί κατολισθήσεις και το φαινόμενο έγινε εντονότερο σήμερα (10.1.2023), σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου του Λεπετύμνου.

newsit.gr

Shares