Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023

Σεισμός στη Χαλκιδική:Γεράσιμος Χουλιάρας – Τι είπε για τα ρήγματα στην περιοχή

Ο σεισμός στην Χαλκιδική δημιούργησε φόβο στους κατοίκους, οι οποίοι παρακολουθούν τα όσα δραματικά ζουν οι κάτοικοι στην Τουρκία

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας αναλύει στο Newsbomb.gr τη σεισμική δόνηση των 4,4 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:50 το μεσημέρι της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου στην Χαλκιδική με αποτέλεσμα να ταρακουνηθούν οι κάτοικοι του Νομού αλλά και της Θεσσαλονίκης. Με νωπές τις εικόνες από τα δολοφονικά 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, ήταν λογικό να προκληθεί φόβος και αναστάτωση στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:53 με επίκεντρο 12χλμ νότια και νοτιοδυτικά της Ορμυλίας Χαλκιδικής. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε μόλις στα 15 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:53 με επίκεντρο 12χλμ νότια και νοτιοδυτικά της Ορμυλίας Χαλκιδικής. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε μόλις στα 15 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού:

Γεράσιμος Χουλιάρας: «Υπάρχουν γύρω ρήγματα»

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις και εξηγήσεις για τη σεισμική δόνηση.

«Υπάρχουν γύρω ρήγματα. Είναι συνηθισμένο το μέγεθος του σεισμού, είναι μικρό. Θα δούμε αν εξελιχθεί σε κάτι σημαντικό. Ακολούθησε και ένας μικρότερος σεισμός. Υπάρχει σεισμική δραστηριότητα και όχι μετασεισμική. Έχουμε δύο γεγονότα. Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό.», τόνισε ο σεισμολόγος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares