Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σεισμοί σε Τουρκία – Συρία: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ ανησυχεί για τις περιοχές που δεν έχουν δώσει στοιχεία

Κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό χάθηκαν πάνω από 5.000 άνθρωποι

Την έντονη ανησυχία του για περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας από τις οποίες δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες έπειτα από τον χθεσινό μεγάλο σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

“Ανησυχούμε ιδιαίτερα για περιοχές από τις οποίες δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες”, είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στη διάρκεια συνάντησης του εκτελεστικού συμβουλίου του ΠΟΥ στη Γενεύη.

“Η καταγραφή των ζημιών είναι ένας τρόπος να κατανοήσουμε πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου με τον χρόνο και με το ψύχος στην Τουρκία και στη βόρεια Συρία για να ανασυρθούν από τα συντρίμμια επιζώντες των σεισμών που προκάλεσαν τεράστια καταστροφή και στις δύο χώρες τα ξημερώματα χθες Δευτέρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, που ανακοινώθηκε περίπου είκοσι ώρες μετά την πρώτη από τις τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, η οποία ήταν ισχύος 7,8 βαθμών κι έγινε αισθητή μέχρι τον Λίβανο, την Κύπρο και το βόρειο Ιράκ, χάθηκαν πάνω από 5.000 άνθρωποι.

Ειδικότερα, στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3.419 άνθρωποι και 1.602 στη βόρεια Συρία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στις δύο χώρες να διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 5.021 ανθρώπους, σύμφωνα με επίσημες πηγές και πηγές από τις ιατρικές.

pronews.gr

Shares