Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Σεισμοί 3,4 και 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Τρεις δονήσεις άνω των 3 Ρίχτερ καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από 2,5 ώρες


Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, ο σεισμός καταγράφηκε στα 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος βρισκόταν στα δυο χιλιόμετρα.

 

Από την πλευρά του, η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έδωσε τον σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 14 χιλιόμετρα ανατολικά – βορειοανατολικά του Ηρακλείου, με το εστιαό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:08 στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 74 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Γουδουρά Λασιθίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10,7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια τρίτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 Ρίχτερ καταγράφηκε, σύμφωνα με την αυτόματη θεώρηση του Γεωδυναμικού λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα στα 27 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Ζάκρου με το εστιακό βάθος να ανετοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares