Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εξερεύνηση από σπηλαιολογική ομάδα όταν εντόπισαν ανθρώπινα οστά και χειροβομβίδα

Δεν απομακρύνθηκε η χειροβομβίδα…

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εξόρμηση σπηλαιολογικής ομάδας σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας στα Δερβενοχώρια το μεσημέρι της Τετάρτης (26/10).

Σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων εντόπισαν χειροβομβίδα αλλά και ανθρώπινα οστά. Ειδοποίησαν την Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και αυτή το ΑΤ Τανάγρας που κινητοποίησε την Πυροσβεστική.

Από την Πυροσβεστική το πρωί της Πέμπτης (27/10) στην επιχείρηση συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα 6 από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ στο σημείο έφτασε και ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος.

Τελικά, ενημερώθηκαν ότι τα οστά, που ήταν τμήματα ανθρώπινου κρανίου, της κάτω γνάθου, καθώς και κόκκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την ίδια Υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του στρατού, κρίθηκε όμως επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στο χώρο που βρέθηκε και αποφασίσθηκε η σφράγιση του σπηλαιοβαράθρου.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

πηγή: lamiareport.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares