Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Νέες μεγάλες φωτιές σε Άραξο και Κόρινθο

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας δύο νέων πυρκαγιών σε Κόρινθο και Άραξο.

Συγκεκριμένα, στον Αη Γιάννη Κορινθίας έχουν φτάσει 10 οχήματα και ακολουθούν ενισχύσεις. Η πυρκαγιά καίει ρεματιά με πουρνάρια. Σηκώθηκαν 4 Tractores από Τατόι γιατί έχει έντονο αέρα. Νέα πυρκαγιά ξέσπασε και στο Καλαμάκι βόρεια του Αράξου. Κινητοποίηση επίγειων και ΑΒ214 από Άραξο.

Την ίδια στιγμή, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Πόρτο Γερμενό. Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.).

Επιπλέον ρίψεις από αέρος κάνουν 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάλιστα, πριν λίγη ώρα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Μύτικα να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

newsbomb.gr

Shares