Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023

Σε πτώση η τιμή του πετρελαίου – Πότε θα μειωθούν και πόσο οι τιμές των καυσίμων

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων, έρχονται τις επόμενες ημέρες, απόρροια της μεγάλης πτώσης που έχει σημειώσει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές που βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του 2022.

Η πτώση αυτή φτάνει μέχρι και τα 10 δολάρια το βαρέλι, σε λίγες μόνο ημέρες, ενώ και σε συνδυασμό με την διατήρηση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου στα υψηλά 6μηνου, φέρνει προ των θυρών μεγάλες μειώσεις.

Βέβαια μένει να το δούμε και στην πράξη, αφού στο παρελθόν έχουν διαψευσθεί οι προσδοκίες. Κάποιοι αναλυτές σημειώνουν ότι μία δίκαιη τιμή σήμερα, θα ήταν για την βενζίνη κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο και για diesel κίνησης κάτω από το 1,5 ευρώ το λίτρο.

Οι πρώτες μειώσεις
Ωστόσο αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αλυσίδα των καυσίμων.

Σε πρώτη φάση όλα δείχνουν ότι οι τιμές θα καταγράψουν πτώση της τάξεως των 10 λεπτών το λίτρο. Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες επί τα χείρω ανατροπές.

Ήδη οι πρώτες μειώσεις έχουν αρχίσει να φαίνονται στην βενζίνη και το πετρέλαιο, στα πρατήρια της Αττικής και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες. Όσοι γνωρίζουν την αγορά εκτιμούν ότι στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος θα υπάρξουν πρατήρια που θα πωλούν την αμόλυβδη των 95 οκτανίων κάτω από το 1,8 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα σημειώνουν ότι η πτώση το diesel θα είναι ταχύτερη, ενώ και για το πετρέλαιο θέρμανσης, όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 1,1 ευρώ το λίτρο, ίσως και σε χαμηλότερα επίπεδα.

 

newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares