Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Σε ποινική αποικία μεταφέρθηκε η Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Ρωσία: 9 χρόνια φυλάκιση στην Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ

Η σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ, της οποίας η έφεση κατά της ποινής των εννέα ετών που της είχε επιβληθεί απορρίφθηκε από δικαστήριο της Μόσχας τον περασμένο μήνα, μεταφέρεται σε “ποινική αποικία”, δήλωσαν οι δικηγόροι της, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τους ρωσικούς κανονισμούς, οι αρχές θα γνωστοποιήσουν τη θέση της Γκράινερ μόνο όταν φτάσει στη φυλακή και η κοινοποίηση μπορεί να πάρει έως και δύο εβδομάδες για να ληφθεί, ανέφεραν οι δικηγόροι, Μαρία Μπλαγκοβολίνα και Αλεξάντερ Μπόικοφ, σε δήλωσή τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνέχισαν να παρακολουθούν τη Ρωσία μέσω όλων των διαθέσιμων διαύλων σχετικά με εναλλακτικούς πιθανούς τρόπους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση της Γκράινερ, παρά την “έλλειψη καλής πίστης διαπραγμάτευσης” της Μόσχας σε προηγούμενη προσφορά της Ουάσινγκτον να προσπαθήσει να επιλύσει την κατάσταση.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να πιέσουν τη Ρωσία να βελτιώσει τις συνθήκες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Γκράινερ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: capital.gr

Shares