Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023

Σε πιο χαρμόσυνα νέα – Μεταμόσχευση κερατοειδούς έσωσε την όραση 65χρονης

Παπαγεωργίου

Μια γυναίκα που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα όρασης θα μπορεί στο εξής να ξαναδεί χάρη στο πολύτιμο «δώρο» που της έκανε ένας συνομήλικός της. Ο 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και η μεταμόσχευση του κερατοειδούς έσωσε την όραση της γυναίκας!

Η 65χρονη υποβλήθηκε, χτες (09.03.2023), με επιτυχία σε μεταμόσχευση κερατοειδιούς, με μόσχευμα από τον συνομίλικό της που έφυγε από τη ζωή.

Τη μεταμόσχευση έκανε η ομάδα μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Βελόπουλος: Κανείς τους δεν ζήτησε να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Χάρη στην κίνηση ύψιστης σημασίας και ανθρωπιάς εκ μέρους της οικογένειας του δότη, η 65χρονη λήπτρια, που ζει σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και ταλαιπωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήδη αισιοδοξεί ότι η καθημερινότητά της θα βελτιωθεί.

Οι γιατροί προτρέπουν τους πολίτες να στηρίξουν τη μεταμοσχευτική δραστηριότητα, υπογραμμίζοντας ότι η διάδοση των μεταμοσχεύσεων εξαρτάται κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου.

 

newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares