Δευτέρα , 1 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Σε πάρκινγκ της Ουάσιγκτον “εξορίστηκε” η Εθνοφρουρά των ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιώτες κοιμήθηκαν στο πάτωμα

Χιλιάδες άνδρες της Εθνικής Φρουράς αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε γκαράζ της Ουάσιγκτον την Πέμπτη, αφού δέχτηκαν εντολή να μην κάνουν τα διαλείμματα ανάπαυσης μέσα σε κτίρια στο Κάπιτολ Χιλ. Η οδηγία αποσύρθηκε λίγες ώρες αργότερα μετά από την σύσσωμη αντίδραση μιας μερίδας βουλευτών. 

Τα μέλη της φρουράς που περνούσαν το διάλειμμά τους στο κτίριο Ντίρκσεν στο Καπιτώλιο κλήθηκαν να φύγουν, μετακινώντας τους σε ένα κοντινό γκαράζ. Το γκαράζ είχε ελάχιστα μπάνια, περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελάχιστες ηλεκτρικές συσκευές για τόσα πολλά μέλη του στρατού.

«Ειλικρινά απλά αισθανόμαστε προδομένοι», είπε ένα μέλος της φρουράς στο CNN , σημειώνοντας ότι μια μέρα νωρίτερα, οι βουλευτές τους πλησίαζαν για φωτογραφίες και χειραψίες.

Χιλιάδες στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην Ουάσινγκτον μετά την εξέγερση στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, εγείροντας φόβους για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, απεικόνισαν τα μέλη της Εθνοφρουράς να κοιμούνται μαζί στο έδαφος ή να ακουμπάνε το σώμα τους σε κολώνες. Όλα αυτά, εν μέσω προστατευτικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς, Ματ Μέρφι, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εντολή δόθηκε από την αστυνομία, ώστε να μην υπάρχει περαιτέρω συνωστιμός ατόμων στο Καπιτώλιο λόγω της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Τελικά, οι στρατιώτες επέστρεψαν στην βάση τους στο Καπιτώλιο, μετά τις αντιδράσεις από τους βουλευτές.

Πηγή: HuffPost

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares