Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Σε ΠΑΡΑΝΟΙΑ η Τουρκία: “Τα ρωσικά συστήματα που αγοράσαμε ενισχύουν την αμυντική ικανότητα του …ΝΑΤΟ”…

Σε ΠΑΡΑΝΟΙΑ η Τουρκία: "Τα ρωσικά συστήματα που αγοράσαμε ενισχύουν την αμυντική ικανότητα του …ΝΑΤΟ"...

Η Τουρκία για να υποστηρίξει τις επιδιώξεις της φαίνεται ότι είναι ικανή να υποστηρίξει ότι κατέβηκε ο ίδιος ο Θεός και της έδωσε εντολή να κυβερνήσει στη γη.

Αυτή η υπερβολική φράση δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Αφού η Άγκυρα εξαφάνισε το Καστελόριζο και ανακάλυψε κοινά θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη, τώρα βλέπουν και… θετική για το ΝΑΤΟ την απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S400.

Χαρακτηριστικά, το μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της τουρκικής Προεδρίας, Ισμαλήλ Σάφι, δήλωσε ότι «Η Τουρκία με το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 δεν μειώνει, αλλά αντίθετα, ενισχύει περαιτέρω τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ. Αλλά, δεν το αγοράσαμε για το ΝΑΤΟ, το αγοράσαμε να ενισχύσουμε το δικό μας σύστημα αεράμυνας», είπε.

Η Τουρκία πλέον αγνοεί την βορειοατλαντική συμμαχία και φαίνεται ότι ονειρεύεται να μετατραπεί από περιφερειακή σε παγκόσμια δύναμη. Όσο η Ελλάδα και οι άλλοι “σύμμαχοι” (που με πρώτη ευκαιρία πάλι θα “αδειάσει” την Ελλάδα) απλώς προσπαθούν να ηρεμήσουν τον Ερντογάν τόσο αυτός θα νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει και περισσότερα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares