Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Σε πανικό η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα οικονομικά μέτρα με το έλλειμμα στα 6,6 δισ και την ανεργία να καλπάζει

Σε πανικό η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα οικονομικά μέτρα με το έλλειμμα στα 6,6 δισ και την ανεργία να καλπάζει

Από αποτυχία σε αποτυχία πάει η κυβέρνηση και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη περιμένοντας άλλο αποτέλεσμα, σήμερα ο υπουργός Οικονομικώς Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης συγκεκριμενοποίησαν τα νέα μέτρα που κι αυτά είναι καταδικασμένα να αποτύχουν, δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Αντί να επενδύσουν στην παραγωγή και στον Ελληνα που παράγει, συνεχίζουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή, να κάνουν μπαλώματα, καθαρά για να καλύψουν επικοινωνιακά την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία καλπάζει και αναμένεται να αυξηθεί λόγω του λουκέτου στο Τουρισμό, το πρωτογενές έλλειμμα του 8μήνου σήμερα ανακοινώθηκε ότι έφτασε τα 6,6 δισεκατομμύρια και τέλος σήμερα – έξι μήνες μέτα – έγινε η καταβολή του δώρου Πάσχα του 2020 στου εργοδότες, 

Ο Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα επιδοτήσει 100.000 θέσεις εργασίας, αλλά δεν είπε που θα βρεθούν 100.000 θέσεις εργασίας αν δεν παράγουμε πλούτο στην χώρα

 

Στην εξειδίκευση των 12 μέτρων, συνολικής αξίας 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο την ενίσχυση τόσο της ζήτησης όσο και της προσφοράς, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επανέλαβε δε, ότι η συνολική ενίσχυση της οικονομίας το προσεχές διάστημα, προσθέτοντας και τους πόρους που θα διοχετευθούν μέσω του τραπεζικού συστήματος, θα ανέλθει στα περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε τις 12 παρεμβάσεις, εξειδικεύοντας αυτές που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών:

  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 3 μονάδες για το 2021. Κόστος: 820 εκατ. ευρώ.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Κόστος: 770 εκατ. ευρώ.
  • Η εισφορά αλληλεγγύης που αναστέλλεται το 2021 αφορά στο φορολογικό έτος 2020 για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (ενοίκιο, μερίσματα, τόκοι κ.ά.), και το φορολογικό έτος 2021 για τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία, καθώς η τελευταία παρακρατείται εντός του φορολογικού έτους.

Όλα αυτά μέτρα όμως απαιτούν να υπάρχουν εργαζόμενοι και να παράγουν για να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης. Είναι μπαλώματα σε μια αγορά που έχει στεγνώσει από χρήμα.

Καταβάλλεται σήμερα το επίδομα εορτών Πάσχα 2020 στους δικαιούχους-εργοδότες

Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 2020, καταβάλλεται το επίδομα εορτών Πάσχα 2020 – μετά από έξι ολόκληρους μήνες – που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό σε 182.179 δικαιούχους-εργοδότες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 97.999.745 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά στην καταβολή του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 182.179.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares