Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Σε «μίνι» λαϊκό προσκύνημα η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο διεθνής Τύπος για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Newsbomb -  Ειδησεις - News

Από τις 6 έως και τις 10 το πρωί της Δευτέρας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τη Μητρόπολη

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη θα βρίσκεται για τέσσερις ώρες το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, για ένα «μίνι» λαϊκό προσκύνημα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τον ιερό ναό από τις 06:00 έως τις 10:00, ούτως ώστε οι πολίτες που το επιθυμούν να μπορούν να μεταβούν επιτόπου, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως.

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του, με τις Αρχές να αναμένουν την τελική λίστα με τα ονόματα των «γαλαζοαίματων» που θα φτάσουν στη χώρα μας για την κηδεία.

Με βάση, εξάλλου, ρεπορτάζ το OPEN, οι πληροφορίες για μεγάλο αριθμό επισήμων από το εξωτερικό αλλάζουν τα δεδομένα στην Αστυνομία. Μάλιστα τα μέλη των βασιλικών οικογενειών θα ξεκινήσουν να φτάνουν στην Ελλάδα από αύριο Παρασκευή, καθώς θα πραγματοποιηθεί η άφιξη των κορών της μητέρας του βασιλιά της Ισπανίας, Σοφίας, ενώ ήδη έχει δηλώσει ότι την Κυριακή στη χώρα μας θα βρίσκεται ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με επίσημη ανακοίνωσή του το παλάτι της Δανίας δήλωσε ότι στη χώρα μας θα έρθει η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη.

 

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας με 1.500 αστυνομικούς επί ποδός

Σε κάθε περίπτωση, τα ονόματα των επισήμων αποτελούν πονοκέφαλο για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς είναι σαφές ότι θα έρθουν εκπρόσωποι όλων των βασιλικών οικογενειών και σίγουρο θεωρείται ότι θα έρθουν και βασιλείς που εκπροσωπούν τις χώρες τους. Σημειώνεται, πάντως, ότι τα μέτρα είναι διαφορετικά και πιο αυστηρά για έναν βασιλιά που εκπροσωπεί τη χώρα του και είναι αρχηγός κράτους.

Οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ήδη ξεκινήσει ένα πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επισκεπτών. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 1.500 αστυνομικοί.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ενώ η Μητρόπολη Αθηνών είναι ένας χώρος δοκιμασμένος από την Αστυνομία, αντιθέτως, το Τατόι είναι αυτό που προβληματίζει τις Αρχές, καθώς δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος και ενδέχεται να αλλάξει το επιχειρησιακό σχέδιο αναλόγως του αριθμού των επισήμων που θα φτάσουν στο σημείο.

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares