Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Σε “κώμα” η Μαλαματίνα – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Πριν από μερικούς μήνες η ιστορική οινοποιία Μαλαματίνα πέρασε στον όμιλο εταιρειών Mantis δημιουργώντας νέες προοπτικές για το μέλλον της επιχείρησης και την έξοδό της από τη δεινή θέση στην οποία είχε περιπέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα πράγματα όμως δεν «κύλησαν» ομαλά, καθώς μετά από την επίσημη ανάληψη της νέας διοίκησης της Μαλαματίνας ξεκίνησαν αναταραχές κι απεργιακές κινητοποιήσεις από το Σωματείο των εργαζομένων. Αίτημά τους η υπεράσπιση απολύσεων, που εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης. Το Σωματείο ζητά να ανακληθούν απολύσεις εργαζομένων και να υπογραφούν νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει το Σωματείο των εργαζομένων στη Μαλαματίνα, οι εργαζόμενοι έχουν υποστηρίξει από την αρχή το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας και τα τελευταία τρία χρόνια είχαν δώσει το 20% του μισθού τους προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον τονίζουν ότι το σχέδιο εξυγίανσης προέβλεπε διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με ανακοινώσεις απαντά η Mantis, εταιρεία που η παρουσία της στην Ελλάδα ξεκινά από το 1974, καθιστώντας το όνομά της γνωστό καθώς μεταξύ άλλων εμπορεύεται γνωστές μάρκες αναψυκτικών, αλκοολούχων ποτών και καταναλωτικών προϊόντων όπως Red Bull, Energizer, Wilkinson, Hawaiian Tropic, M&Ms, Twix, Snickers, Mars, Bounty, Uncle Ben΄s.

Η διοίκηση υπεραμύνεται του σχεδίου εξυγίανσης που έχει χαράξει και ζητά από την ομάδα συνδικαλιστών να σταματήσει να εμποδίζει με απειλές και προπηλακισμούς τους εργαζομένους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που θέλουν να εργαστούν.

 

Σε επικοινωνία που είχε το newsit.gr με εκπροσώπους της εταιρείας, ανέφεραν ότι στην ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων υπάρχουν πολλές ανακρίβειες. Εν τω μεταξύ, το χάσμα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων μεγαλώνει, καθώς οι απεργοί κατήγγειλαν επανειλημμένα ότι η εργοδοσία προσπαθεί να βάλει στο εργοστάσιο απεργοσπαστικό μηχανισμό για να το λειτουργήσει, έχοντας μάλιστα τη συνδρομή των ΜΑΤ, που έχουν προσαγάγει δυο φορές προέδρους σωματείων.

 

Η επόμενη μέρα
Το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι για την εταιρεία που αγαπήθηκε από τους Έλληνες καταναλωτές εδώ και τόσα χρόνια; Κι όλα αυτά όταν το ξεκίνημα της Οινοποίας Μαλαματίνα με τη μεταβίβασή της στον όμιλο Mantis – με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 22 Δεκεμβρίου 2021 – η αγορά υποδέχθηκε με χαρά. Ένα ιστορικό σήμα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Αρχής γενομένης από το Δεκέμβριο η Οινοποιία Μαλαματίνα επιχείρησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, σχεδιάζοντας να διπλασιάσει τις πωλήσεις, να αυξήσει τις εξαγωγές και να διπλασιάσει τις θέσεις εργασίας, στα επόμενα πέντε χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε νέες επενδύσεις €1,5 εκατ., προσλήψεις νέων εργαζομένων και λανσάρισμα στην αγορά νέων προϊόντων (νέες ετικέτες κρασιών με την ονομασία Φίλιωμα σε Λευκό – Ροζέ – Ερυθρό). Ο νέος επενδυτής ανακοίνωσε επίσης ότι ανέλαβε να διευθετήσει €13 εκατ. χρέη από το παρελθόν.

Έχει δεσμευτεί να επενδύσει επιπλέον €12 εκατ., υλοποιώντας ένα συγκροτημένο σχέδιο λειτουργικής αναδιάρθρωσης αλλά και 2 νέες ρετσίνες με το όνομα ΡΕΖΙΝΕ, Λευκή και Ροζέ).

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε «Η εταιρεία μας στηρίζει την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες αγρότες έχοντας συνάψει μέχρι σήμερα πάνω από 1.000 συνεργασίες με αμπελουργούς, συλλέγοντας πάνω από 13 εκ. κιλά σταφύλια και περίπου 300 συνεργασίες με άλλους προμηθευτές υλικών».

Επίσης, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας, πρόθεση της διοίκησης είναι να θέσει σε λειτουργία την εγκατάσταση στο Καλοχώρι. Η επόμενη ημέρα είναι κρίσιμη.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares