Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σε κατάσταση συναγερμού η Τουρκία: Πολίτες λιποθυμούν στους δρόμους – Παρουσιάστηκαν οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα…(BINTEO)

Ξεφεύγει η κατάσταση στην Τουρκία…

Βίντεο που δείχνει την κατάσταση να ξεφεύγει στην Τουρκία δημοσιεύτηκε παρουσιάζοντας περιστατικά τύπου Γουχάν, με τους Τούρκους πολίτες να πέφτουν σαν “κοτόπουλα” στον δρόμο και μας αποκαλύπτει το τρομερά δραματικό σκηνικό που αντιμετωπίζει ο λαός της γειτονικής χώρας.

Τα περιστατικά του ιού είναι πλέον δεκάδες χιλιάδες, ενώ και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά με ανυπολόγιστες συνέπειες για 40 επαρχίες τουλάχιστον στην χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, Τούρκοι επιστήμονες προπαγανδιστές του καθεστώτος Ερντογάν, ρίχνουν τώρα την όλη κατάσταση σε απόφαση του Αλλάχ σε εκπομπή στην τηλεόραση, προετοιμάζοντας έτσι τον τουρκικό λαό να αποδεχθεί δραματικά σενάρια, σύμφωνα με τον γνωστό αντιφρονούντα δημοσιογράφο Α.Μποζκούρτ.

https://twitter.com/EnesKanter/status/1242637627582558208?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1242637627582558208&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2F6931538_se-katastasi-synagermoy-i-toyrkia-polites-lipothymoyn-stoys-dromoys-paroysiastikan

“Ο Αλλάχ δημιούργησε τον ιό, τα βακτήρια για τον έλεγχο του πληθυσμού, αλλά οι άνθρωποι ανέπτυξαν εμβόλια εναντίον τους, διαταράσσοντας την ισορροπία στον κόσμο”, φέρεται να δηλώνει Τούρκος καθηγητής που είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Τουρκίας που ιδρύθηκε από τον Ερντογάν για να καταπολεμήσει την πανδημία του ιού στην Τουρκία.

Η χώρα σύμφωνα με άλλο Τούρκο εν ενεργεία αξιωματούχο θα αντιμετωπίσει σύντομα ελλείψεις σε τρόφιμα εξαιτίας της επιδημίας κορονοϊού.

Ο Τούρκος εμπειρογνώμονας στον τομέα της γεωργίας Ali Ekber Yıldırım, δήλωσε ότι η Τουρκία κινδυνεύει από σοβαρή έλλειψη τροφίμων σε λίγους μήνες εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, εάν η κυβέρνηση δεν θέσει άμεσα σε εφαρμογή σχέδια ανάπτυξης της γεωργίας και του κτηνοτροφικού τομέα, τόνισε ο ίδιος στην Deutsche Welle.

“Δυστυχώς, δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ένα μέτρο που θα στηρίζει τους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της παραγωγής, διότι η γεωργική παραγωγή θα πρέπει να παραμείνει αδιάλειπτη καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης”, ανέφερε ο Yıldırım.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 19 Μαρτίου, ανακοίνωσε μια δέσμη ενισχύσεων ύψους 100 δισ. Λιρών (15,4 δισ. Δολάρια), με την οποία προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις του ιού.

Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα για την αναβολή καταβολής φόρων,δανείων ενώ δίνει και διάφορα κίνητρα σε τουρκικές επιχειρήσεις και πολίτες.

“Εάν οι πολίτες δεν μπορούν να πάνε σε αγρούς και στάβλους και η γεωργική παραγωγή δεν θα μπορεί να έχει συνέχεια, τότε θα αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα διατροφής το οποίο θα επηρεάσει άμεσα τις πόλεις μας”, είπε ο ειδικός.

Ένας Ιταλός γιατρός τώρα από το Μπέργκαμο, μία από τις ιταλικές πόλεις που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, προειδοποίησε τους Τούρκους ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια εξίσου καταστροφική επιδημία όπως η Ιταλία εάν δεν λάβουν ακόμα και τώρα πολύ σκληρότερα μέτρα.

Ο Δρ. Luca Lorini του Νοσοκομείου Πάπας Ιωάννης ΧΧΙΙΙ του Μπέργκαμο δήλωσε: “Αγαπητοί μου Τούρκοι, θα μπορούσα να σας δείξω εικόνες για να σας πείσω, με πολλά φέρετρα που μεταφέρονται καθημερινά στα νεκροταφεία. Τα κρεματόρια μας έχουν γεμίσει.

Πρέπει να μείνετε μέσα στα σπίτια σας και να μην περιμένετε από την κυβέρνηση να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας”, τόνισε ο ίδιος.

Η όλη κατάσταση στην Τουρκία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, διότι ο Ερντογάν φοβάται τις επιπτώσεις στην σαθρή οικονομία της χώρας του, ενώ η χρήση του στρατού στους δρόμους αποτελεί εφιαλτικό σενάριο για τον ίδιο, λόγω των φημών για πιθανό νέο πραξικόπημα κατά του στυγνού καθεστώτος του ίδιου.

pentapostagma.gr

Shares