Κυριακή , 17 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Σε κατάσταση πανικού η Άγκυρα: ”Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις-Το 2020 αναμένεται δύσκολο για την Τουρκία”…..

Με πολύ σκωπτικό ύφος μεγάλη τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα περιγράφει τα δεινά που χτύπησαν την Τουρκία το δίσεκτο 2020, όπως και ολόκληρο τον κόσμο που δεν προλαβαίνει να μετράει πληγές, ειδικά με την τωρινή πανδημία.


ΗΤουρκία αντιμετώπισε πολλές αρνητικές συνέπειες από φυσικές καταστροφές, κρίσεις, πολιτικές συγκρούσεις έως προβλήματα μετακινήσεως προσφύγων κατά τις πρώτους μήνες του νέου έτους.

Μετά το 2019, που ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος πολιτικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά, όλος ο κόσμος ήλπιζε ότι το 2020, θα ήταν ένα έτος υγείας και ειρήνης, αλλά με το που μπήκε το 2020 ακολουθούν συνεχώς αρνητικές εξελίξεις, κυριολεκτικά η μία πίσω από την άλλη.

Η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο των αρνητικών γεγονότων εδώ και μεγάλο διάστημα, αναφέρει ο τουρκικός τύπος, ειδικά μετά τον μεγάλο σεισμό στο Ελαζίγκ τον Ιανουάριο του 2020, κατά τον οποίο έχασαν την ζωή τους 41 άνθρωποι ενώ 607 τραυματίστηκαν.

Ο συνολικός αριθμός των μετασεισμών έφτασε τους 22 , καθώς σε Ελαζίκ και Μαλάτεια κατεδαφίστηκαν 87 κτίρια, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε περίπου 1000 κτίρια.

Στην συνέχεια είχαμε την μεγάλη χιονοστιβάδα στο Van που στοίχισε την ζωή σε 41 άτομα. Υπήρξαν δύο διαφορετικές καταστροφές από χιονοστιβάδες στην περιοχή Bahçesaray και Van στις 4-5 Φεβρουαρίου 2020 με δεκάδες θύματα.

Σειρά πήρε στην συνέχεια η Συρία, όταν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίσθηκαν (ο πραγματικός αριθμός είναι άγνωστος) στην Ιντλίμπ την 27η Φεβρουαρίου 2020, όταν η ρωσική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις Τζιχαντιστών, μέσα στους οποίους βρίσκονταν και οι Τούρκοι στρατιώτες.

Αμέσως μετά ξέσπασε νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων στην τουρκική επικράτεια.

Στην συνέχει έχουμε το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοιού και στην Τουρκία εδώ και τρεις εβδομάδες, με άγνωστο αριθμό νοσούντων και πραγματικών περιστατικών, σύμφωνα με πολλές πηγές τόσο εντός χώρας όσο και εκτός.

“Μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει κάνει περίπου 2.500 τεστ. Η έλλειψη τυχόν εντοπισμένων θετικών περιπτώσεων, προκάλεσε υποψίες στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, διότι αν το τεστ βγει αρνητικό, τότε δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αποδειχθεί η ύπαρξη του ιού στην Τουρκία”, δήλωσε ο Δρ Ergin Koçyıldırım, παιδίατρος καρδιολόγος και βοηθός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburg’s School.

Επίσης, εικόνες που παραπέμπουν στις 10 πληγές του Φαραώ θυμίζουν πρόσφατα, οι τουρκικές επαρχίες από το κτύπημα εκατομμυρίων ακρίδων που εισέβαλαν στην Τουρκία από Ιράκ και Ιράν, καταλαμβάνοντας τη νότια πλευρά της τουρκικής επικράτειας.

Τα εκατομμύρια των ακρίδων επιτίθενται σε γεωργικές εκτάσεις προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, φέρνοντας τους Τούρκους αγρότες, θύματα της κατάστασης σε μεγάλη απόγνωση, να ζητούν μέτρα από την τουρκική κυβέρνηση.

Τέλος η Τουρκία μαστίζεται από μια συνεχιζόμενη οικονομική κρίση εδώ και δύο χρόνια, ενώ βασίζεται πάρα πολύ στα έσοδα από τον τουρισμό, ο οποίος φέτος απλά θα καταρρεύσει λόγω πανδημίας.

Εάν οι τουρίστες σταματήσουν να επισκέπτονται την Τουρκία, η οικονομία της χώρας θα διαλύσει εξαιτίας και του μεγάλου εσωτερικού χρέους της χώρας, το οποίο ανέρχεται σε 100 δισ δολαρια.

Σε συνδυασμό με την επιδρομή των εντόμων,την πανδημία και την οικονομική δυσπραγία, η Τουρκία ενδέχεται να αντιμετωπίσει πιθανόν, πολύ μεγάλο επισιτιστικό πρόβλημα, το οποίο με την σειρά του θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό.

Πραγματικά το μόνο που απομένει στην Τουρκία να δούμε λόγω και της πανδημίας, είναι μια μεγάλη εσωτερική εξέγερση και έναν πιθανό πολύ άγριο εμφύλιο, ενώ την ίδια στιγμή “φουντώνουν” τα σενάρια για μεγάλη τουρκική πρόκληση στο Νότιο Αιγαίο και κάτω από την Κρήτη.

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares