Δευτέρα , 1 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σιβηρία λόγω διαρροής πετρελαίου…..

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη Σιβηρία την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από μια μαζική διαρροή ντίζελ σε ποτάμι. “Γιατί δεν ενημερώσατε νωρίτερα”, βρόντηξε ο Πούτιν προς τους υπεύθυνους της περιβαλλοντικής καταστροφής


Η διαρροή περισσότερων από 20.000 τόνων ντίζελ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Μια δεξαμενή καυσίμων κατέρρευσε σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας κοντά στην πόλη Norilsk, που βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο και διέρρευσε σε ένα κοντινό ποτάμι.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής διάσκεψης, ο Πούτιν κάλεσε σε διάλογο τον επικεφαλής της θυγατρικής Norilsk Nickel που διευθύνει το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, NTEK, αφού οι αξιωματούχοι όπως δήλωσαν, δεν είχαν καμία ενημέρωση για το περιστατικό.

«Γιατί οι κυβερνητικές υπηρεσίες το έμαθαν μόνο δύο μέρες μετά το γεγονός; Θα μάθουμε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τα κοινωνικά μέσα; Είστε καλά εκεί;», ρώτησε ο Πούτιν τον επικεφαλής της NTEK Σεργκέι Λίπιν σε έναν αυστηρό τόνο.

Ο ειδικός του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής, Alexei Knizhnikov δήλωσε στο AFP ότι η περιβαλλοντική ομάδα του ήταν αυτή που ειδοποίησε τους ειδικούς καθαρισμού αφού επιβεβαίωσε το ατύχημα μέσω των πηγών του.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares