Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Σε μπελάδες ο πρόεδρος της Παρί: Εισήγηση για 28 μήνες φυλάκισης για διαφθορά…

Ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαΐφι, άκουσε τον εισαγγελέα στην Ελβετία να ζητάει τη φυλάκισή του, σε υπόθεση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα δύο μελλοντικών Μουντιάλ (2026, 2030)…

Σε σοβαρούς δικαστικούς μπελάδες έχει μπει ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, για τον οποίον ο εισαγγελέας στην Ελβετία πρότεινε φυλάκιση 28 μηνών. Ο Νασέρ Αλ Κελαΐφι κατηγορείται ότι το 2013 δωροδόκησε τον πρώην γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ώστε ο τελευταίος να μεταφέρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αμερικής στο “Bein Sports”, ιδιοκτησίας του Αλ Κελαΐφι.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Παρί φέρεται να χάρισε στον Βάλκε, ο οποίος ήταν μέχρι το 2015 το δεξί χέρι του Σεπ Μπλάτερ, μία βίλα στη Σαρδηνία της Γαλλίας, αξίας έξι εκατ. ευρώ. Το αντάλλαγμα θα ήταν να αποκτήσει το κανάλι του τα εν λόγω δικαιώματα για τα Μουντιάλ του 2026 και 2030. Αυτό τελικά συνέβη έναν χρόνο αργότερα (2014) και ακόμα βρίσκεται σε ισχύ. Ο Αλ Κελαΐφι αρνείται τις κατηγορίες περί διαφθοράς, αλλά η υπόθεση δείχνει να ζορίζει γύρω του.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares