Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σε απεργία οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στη Βρετανία

Μεγαλώνει η λίστα των εργαζομένων που προχωρούν σε απεργιακες κινητοποιήσεις με αίτημα την αύξηση των μισθών


Σε 4ημερη απεργία προχωρούν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στη Βρετανία και προστίθενται στη λίστα των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Βρετανία με αίτημα την αύξηση των μισθών για να αντιμετωπίσουν την έκρηξη του πληθωρισμού.

Η άνοδος των τιμών και η στασιμότητα των πραγματικών μισθών έχει οδηγήσει τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε κλάδους, όπως οι σιδηρόδρομοι και οι αεροπορικές εταιρείες, να απεργήσουν, καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση κόστους ζωής των τελευταίων δεκαετιών.

Τα αιτήματα του Συνδικάτου
Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων στην Επικοινωνία, που εκπροσωπεί το προσωπικό του ταχυδρομικού ομίλου Royal Mail, περισσότεροι από 115.000 ταχυδρομικοί υπάλληλοι θα απεργήσουν στις 26 και 31 Αυγούστου, καθώς και στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Εάν η απεργία προχωρήσει, θα είναι η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων αυτό το καλοκαίρι στη Βρετανία, τόνισε το συνδικάτο.

«Κανείς δεν παίρνει ελαφρά τη καρδία την απόφαση για απεργία, αλλά οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι ωθούνται στα άκρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Ντέηβ Γουάρντ. «Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι δεν θα δεχτούν μεήπιο τρόποι να σφυροκοπούν το βιοτικό τους επίπεδο άπληστοι επιχειρηματίες, που δεν έχουν καμία επαφή με τη σύγχρονη Βρετανία».

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από το 10% αργότερα φέτος, αλλά η κυβέρνηση έχει παροτρύνει τις επιχειρήσεις να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις μισθολογικές ρυθμίσεις για να αποφύγουν να τροφοδοτήσουν αυτό που, όπως λέει, θα ήταν ένα πληθωριστικό σπιράλ.

Η απάντηση της επιχείρησης
Η Royal Mail, ένας από τους παλαιότερους ταχυδρομικούς ομίλους στον κόσμο, ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της για οποιαδήποτε αναστάτωση προκληθεί από τις προτεινόμενες απεργίες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι προσέφερε αύξηση μισθών 5,5% για τους εργαζόμενους της CWU, τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων ετών.

Αλλά το συνδικάτο δήλωσε ότι αυτό θα οδηγούσε σε “δραματική μείωση” του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων λόγω του πληθωρισμού.

Πηγή: ΟΤ

Shares