Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Σε αναβρασμό οι Έλληνες λόγω ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: Πολίτες στις Σέρρες απειλούν με ξεσηκωμό …..

Σε αναβρασμό οι Έλληνες λόγω ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: Πολίτες στις Σέρρες απειλούν με ξεσηκωμό .....

«Τα Βρασνά έδειξαν το δρόμο» λένε δύο σύλλογοι πολιτών και καλούν τους Σερραίους να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο αν φτάσουν λαθρομετανάστες σε ξενοδοχεία της πόλης.

Ξεσηκωμός επικρατεί στην επαρχία, καθώς οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο. Ήδη οργανώσεις πολιτών και καλούν σε κινητοποιήσεις για να βρεθεί επιτέλους μία λύση.

Στην επιστολή τους μάλιστα προς τον Δήμο Σερρών που κοινοποίησαν στα ΜΜΕ αναφέρουν πως σε περίπτωση καινούργιας άφιξης «επενδυτών» , είναι έτοιμη η κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των Σερραίων Δημοτών σε αντιδράσεις με την δυναμική των κατοίκων των «ΒΡΑΣΝΩΝ».

Είμαστε ήδη σε ετοιμότητα, τονίζουν, και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και έχοντας πάντα κατά νου το ψήφισμα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι και πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής σε πιθανή άφιξη νέων αλλόθρησκων «αιτούντων άσυλο» στον Δήμο Σερρών.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους και φυσικά περιμένουμε και άλλες επιστολές και ακόμα περισσότερες απόψεις επί του θέματος που ταλανίζει την Σερραική κοινωνία.

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους και φυσικά εμείς θα περιμένουμε υπομονετικά και άλλες επιστολές και ακόμα περισσότερες απόψεις επί του θέματος που ταλανίζει την Σερραική κοινωνία.

Γιατί αν μη τι άλλο η άποψη είναι σαν την …ταυτότητα!

Όλοι έχουν, μόνο που κάποιες είναι καλύτερες από τις άλλες!

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ανάδειξης Αρχαίας Αμφίπολης, Αστέριος Τσίντσιφος, διευκρίνισε πως η ανακοίνωση έχει τον χαρακτήρα της προειδοποίησης. «Όπως λέει και η παροιμία, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» είπε και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι των Βρασνών που έδιωξαν τα λεωφορεία με τους λαρομετανάστες  έδειξαν τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Έδειξαν πως δεν υπάρχει θέσφατο και ότι όλα μπορούν να αλλάξουν με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δύο οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας έξω από την πόλη των Σερρών (σ.σ.: το δεύτερο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι δίπλα στο πρώτο) έχουν συνολική δυναμικότητα 1.400 αιτούντων άσυλο. Σε οικίσκους που έχουν στηθεί σε αυτά φιλοξενούνται αποκλειστικά οικογένειες  της φυλής Γεζίντι και, όπως ομολογεί και ο κ.Τσίντσιφος, δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα μέχρι σήμερα.

«Οι 1.400 δεν δημιουργούν πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αν αυτοί γίνουν 5.000» είπε και πρόσθεσε πως η κοινωνία θα αντιταχθεί σε περίπτωση φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε ξενοδοχεία, κατά το πρότυπο των Βρασνών. «Θα κάνουμε κατάληψη στα ξενοδοχεία και δεν θα επιτρέψουμε να μπούνε μέσα» ανέφερε.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 23 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει «τη ρητή, απόλυτα κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτα κάθετη αντίρρηση του σε κάθε απόφαση εγκατάστασης επιπλέον λαθρομεταναστών στον Δήμο Σερρών».

 

pentapostagma.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares