Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020

Σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο πακιστανικά & τουρκικά πολεμικά πλοία – Eπιθετικές κινήσεις από Άγκυρα & Ισλαμπαμπάντ

Σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο πακιστανικά & τουρκικά πολεμικά πλοία - Eπιθετικές κινήσεις από Άγκυρα & Ισλαμπαμπάντ

Πακιστανοί και Τούρκοι σχεδιάζουν ύποπτες κινήσεις μέσω ασκήσεων…

H νέα τουρκική αεροναυτική άσκηση φέρει την επωνυμία “Γαλάζια Φάλαινα 2020″.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η άσκηση θα λάβει χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση υποβρυχίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Λόγω της ασκήσεως ανθυποβρυχιακού πολέμου η φρεγάτα του πακιστανικού πολεμικού ναυτικού PNS Zulfiqa θα έχει τουρκική ναυτική βάση, με ένα ελικόπτερο τύπου (Al Aloutte-41) μαζί με αεροσκάφος ΑΦΝΣ (MPA) Aksazlar θα έχει έδρα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου.

Σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο πακιστανικά & τουρκικά πολεμικά πλοία - Eπιθετικές κινήσεις από Άγκυρα & Ισλαμπαμπάντ

Σχέσεις Τουρκίας-Πακιστάν

Τουρκία και Πακιστάν είναι στενοί στρατιωτικοί σύμμαχοι. Το πακιστανικό και τουρκικό πολεμικό ναυτικό διατηρούν θερμές και στενές σχέσεις έχοντας όμως σαφείς βλέψεις πλέον σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Είναι γνωστό άλλωστε πως η Άγκυρα προωθεί τον δικό της άξονα στην περιοχή κατά του γνωστού άξονα ( Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Γαλλίας).

Οι συνεργασίες μεταξύ των ΠΝ των δύο συμμαχικών χωρών,περιλαμβάνουν τακτικές ασκήσεις, επισκέψεις σε λιμάνια, προγράμματα αμοιβαίας εκπαίδευσης και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών.

Σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο πακιστανικά & τουρκικά πολεμικά πλοία - Eπιθετικές κινήσεις από Άγκυρα & Ισλαμπαμπάντ

Ενώ, σημερινό τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η συμμετοχή της πακιστανικής φρεγάτας PNS Zulfiqar εκφράζεται ως έκφραση του ισχυρού δεσμού μεταξύ των δύο χωρών. Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αναμένεται επίσης να συμμετάσχει στη διεθνή ναυτική άσκηση AMAN, η οποία θα φιλοξενηθεί από το Πακιστάν τις πρώτες ημέρες του επόμενου έτους (2021)”

Το Πακιστάν είναι η κύρια χώρα σε αυτό το τουρκικό σχέδιο, αφού Τούρκοι και Πακιστανοί αποφάσισαν και υλοποιούν την μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, την οποία έχει ενεργοποιήσει η Άγκυρα που εποφθαλμιά θαλάσσια οικόπεδα κοντά στο Καστελόριζο.

Οι Τούρκοι στην προκειμένη άσκηση θα συνεργαστούν ουσιαστικά μόνο με τους Πακιστανούς στην Α.Μεσόγειο, προετοιμαζοντας τους τελευταίους για μια πιθανή διευρυμένη και μόνιμη παρουσία τους στην περιοχή.

Το Πακιστάν παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ΗΠΑ, την τελευταία δεκαετία, έχει επιδιώξει να αποκτήσει μεγάλο αριθμό τουρκικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UCAV).

Ως γνωστόν, το Ισλαμαμπάντ θα παραλάβει τέσσερις τουρκικές φρεγάτες κλάσης ADA με τις τρεις από αυτές να βρίσκονται ήδη στα χέρια του Πακιστάν.

Παράλληλα, οι φρεγάτες θα είναι μεγαλύτερες σε μήκος από τις τουρκικές και θα έχουν πιο αποτελεσματικούς πυραύλους.

Η Άγκυρα και προσωπικά ο Ερντογάν αποβλέποντας σε ένα τουρκικό άξονα κατά των χωρών της περιοχής της Α.Μεσογείου, θέλει να εξοπλίσει το πακιστανικό ΠΝ για να τον βοηθήσει μαζί με το Κατάρ και το Ιράν

Σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο πακιστανικά & τουρκικά πολεμικά πλοία - Eπιθετικές κινήσεις από Άγκυρα & Ισλαμπαμπάντ

Γίνεται κατανοητό ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια «σχέση» κάτι παραπάνω από φιλική, που αγγίζει τα όρια της αμυντικής συμμαχίαςμε το βλέμμα στραμμένο στην Μεσόγειο και τον Ινδικό Ωκεανό.

Ο ισλαμικός άξονας που επιχειρεί να φέρει στην Μεσόγειο ο Ερντογάν, είναι το “κλειδί” των μελλοντικών εξελίξεων ενός πιθανού “ισλαμικού ή τουρκικού ΝΑΤΟ”, το οποίο αποτελεί και τον διακαή πόθο του Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζιε να κινείται “ανεξέλεγκτος” στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Εργαλοιοποιώντας ,το θρησκευτικό φρόνημα και με παραδοσιακούς συμμάχους η Τουρκία εφαρμόζει το δικό της σχέδιο επέκτασης επιρροής σε μια τεράστια περιοχή του πλανήτη….

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares