Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Σε αυτές τις περιοχές θα βρέξει το Σαββατοκύριακο

Πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή


Ηλιοφάνεια σήμερα, Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέρει στη σημερινή του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ήλιο θα κυλήσει η ημέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν θα λείψουν και οι βροχές.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, αιτία για αυτές τις βροχές που θα σημειωθούν σήμερα προς τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας είναι το ισχυρό κύμα βροχών και καταιγίδων που σαρώνει τμήματα της δυτικής Ευρώπης και το οποίο μετατοπίζεται προς τα ανατολικά. Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά.

Βροχές όμως θα σημειωθούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τις απογευματινές ώρες. Το Σάββατο αναμένεται να βρέξει σε Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία.

Πρόγνωση για Σάββατο
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 με 33 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Κυριακή
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

 

in.gr

 

 

Shares