Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σε 26 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στο Μένιο Φουρθιώτη ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, για δύο πλημμελήματα, ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για ψευδή καταγγελία στις αρχές όταν κατήγγειλε στις αρχές ότι ήταν στόχος επίθεσης αγνώστων δραστών, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την αστυνομική φρουρηση του.

Ο παρουσιαστής κρίθηκε ομόφωνα αθώος για πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά και ψευδή καταγγελία όσον αφορά τα χρονικά διαστήματα 23- 26.4.2021.

Στον Μένιο Φουρθιώτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Στους δύο συγκατηγορούμενους του παρουσιαστή, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Και οι δύο αποφυλακίζονται. Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

newsit.gr

Shares