Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Σχολικός εκφοβισμός σε 14χρονη – Υπό επιτήρηση δύο μαθητές

Υπό επιτήρηση οι δυο από τους τέσσερις μαθητές που εμπλέκονται στον σχολικό εκφοβισμό 14χρονης στο Γυμνάσιο Αργαλαστής

Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και βιαιοπραγίες ήταν επί δύο χρόνια η ζωή μιας 14χρονης στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής.

Σύμφωνα με το gegonota news, οι γονείς όλων των εμπλεκομένων μαθητών, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα φέρονται να εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο.

Μάλιστα, είχαν ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό της 14χρονης, κάτι που οδήγησε το θύμα στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που «θα χρησιμοποιούσε είτε για αυτοάμυνα είτε εναντίον της», όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Το 5μελές συμβούλιο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να γίνουν γνωστά όσα ζούσε η 14χρονη από τους μαθητές. Συγκεκριμένα αποφάσισε να ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου για τα όσα είχαν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Οδηγία για επιτήρηση δύο εκ των τεσσάρων μαθητών
Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, οι μαθητές θα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους.

Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν προκύψουν νέα περιστατικά θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου ανηλίκου ή ενηλίκου.

Συγκεκριμένα με οδηγία από την Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου δυο από τους τέσσερις μαθητές που καταγγέλθηκαν για σχολικό εκφοβισμό, βία και τραυματισμό του κοριτσιού θα βρίσκονται υπό επίβλεψη και επιτήρηση.

Οι πρώτες μέρες στο σχολείο για την 14χρονη
Το Γυμνάσιο της Αργαλαστής άνοιξε ξανά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η 14χρονη μαθήτρια έβγαλε χθες τον νάρθηκα από το χέρι της και επέστρεψε στη σχολική τάξη.

Τις πρώτες δύο ημέρες υπάρχει έντονη επιτήρηση και προστασία ώστε η μαθήτρια να ενταχθεί ομαλά η σχολική ζωή.

πληροφορίες newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares