Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Σχεδόν γεμάτες οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη – Γρίπη και κορονοϊός πιέζουν το ΕΣΥ

Προβλήματα σε παιδιατρικές κλινικές και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έχει προκαλέσει το κύμα κορονοϊού και γρίπης

Όπως επισημαίνει ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λοιμωξιολόγος Γιώργος Συρογιαννόπουλος, «είναι ανάγκη η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας να συμπληρώνεται με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και εμείς επί 20 χρόνια προσπαθούμε να το πετύχουμε στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Μιλώντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει για να βελτιωθούν συνθήκες νοσηλείας των παιδιών στο νοσοκομείο όπου εργάζεται τόνισε ότι χάρη σε χορηγία 1 εκατ. ευρώ, προχωρούν τα σχέδια για τη λειτουργία, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, της ΜΕΘ Παίδων, δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας τη Δευτέρα (16/1) στην ΕΡΤ.

«Ορισμένα άτομα έχουν μεταβεί σε ήδη υπάρχουσες μονάδες ΜΕΘ Παίδων για μετεκπαίδευση, έτσι ώστε να υπάρχει ο αριθμός των νοσηλευτών και των γιατρών που θα καλύψουν επαρκώς τη ΜΕΘ Παίδων», συμπλήρωσε σχετικά με την εκπαίδευση των συναδέλφων του και την στελέχωση των παιδιατρικών κλινικών στη Θεσσαλία.

Για τα προβλήματα με τις ελλείψεις κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη μίλησε η Ελπίδα Χοχλιόρου, εντατικολόγος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της πόλης.

«Ξεκινάει ευοίωνα αυτή εβδομάδα με μία κενή κλίνη. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο με κάποιες απλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με παιδιατρικές κλινικές, που ευτυχώς τα συγκεκριμένα παιδιά δε φάνηκε να χρειαστούν το περιβάλλον της μονάδας. Αναμένουμε και αυτή την εβδομάδα. Είμαστε περίπου 10 ημέρες μετά την έναρξη των σχολείων και τον συγχρωτισμό των μικρών μαθητών ξανά, οπότε μέχρι το τέλος της εβδομάδας φαντάζομαι θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα» δήλωσε η κ. Χοχλιόρου.

Mιλώντας για την αυξημένη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία τόνισε ότι κάθε χειμώνα οι μονάδες ΜΕΘ είναι γεμάτες.

«Περνάμε εβδομάδες χωρίς να έχουμε κενή κλίνη. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις κρίσεις. Φέτος, λόγω του ότι τα παιδιά μικρής ηλικίας παρέμειναν στο σπίτι τους τα προηγούμενα δύο τρία χρόνια και δεν ήρθαν σε επαφή μεταξύ τους για να αναπτυχθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα, εμφανίζονται λίγο πιο σφοδρά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού» συμπλήρωσε η εντατικολόγος.

 

newsbomb.gr

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares