Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«ΣΑΡΩΝΕΙ» τα πάντα η «Διδώ»: Εγκλωβισμοί, πλημμύρες και κατολισθήσεις- Που θα χτυπήσει…(ΦΩΤΟ)

Η κακοκαιρία «Διδώ» εξακολουθεί να «χτυπά» τη χώρα…

Τα έντονα φαινόμενα έχουν πλήξει έντονα και την Αττική. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον Υμηττό ένα ταξί αναποδογύρισε στη μέση του δρόμου, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο οδηγός βρισκόταν εντός του οχήματος, ενώ βέβαιο είναι πως δεν έχει υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κρήτη

Έντονα ήταν τα φαινόμενα το βράδυ της Τετάρτης και στην Κρήτη, όπου πυκνό χαλάζι έπληξε το Σέλινο Χανίων και κυρίως την περιοχή της Κουντούρας.

Λίγες ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα, ανάλογα φαινόμενα σημειώθηκαν στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου. Η χαλαζόπτωση που έπληξε το Μεσοχωριό στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων ήταν τόσο σφοδρή που οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του cretalive.gr.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στα Καλύβια, σύμφωνα με σχετικές αναφορές.

Απεγκλωβισμοί στη Χαλκιδική

Αισίως ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός οδηγού, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το όχημά του από ορμητικά νερά που είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Εννέα πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο που είχε υπερχειλίσει ο χείμαρρος και μετέφεραν τον 66χρονο άνδρα σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης, χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης ενός εργάτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από χώματα, ενώ εκτελούσε εργασίες πάνω σε κολόνα στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Από τις έντονες βροχές σημειώθηκαν κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα ο 40χρονος άνδρας να βρεθεί παγιδευμένος. Επτά πυροσβέστες επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του και τώρα ο τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: halkidikinews.gr

Πολλά τα προβλήματα και στη Ρόδο – Κινδύνευσαν ηλικιωμένοι

Πλημμύρες, διασώσεις ατόμων σε αυτοκίνητα, αντλήσεις υδάτων και κατολισθήσεις, ήταν ο απολογισμός της «Διδούς» στη Ρόδο, με τα περισσότερα προβλήματα να σημειώνονται στην περιοχή Τσαΐρι και προς το αεροδρόμιο, στην Φανερωμένη και σε άλλα σημεία της πόλης.

Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί ξεκίνησε η πολύ έντονη βροχόπτωση στο νησί που κράτησε αρκετή ώρα, ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση ιδιαιτέρως στην περιοχή Κοσκινού και στο Φαληράκι.

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν σε κεντρικές οδούς, και γενικώς στους δρόμους της πόλης, που μετατράπηκαν σε «ποτάμια».

Ο όγκος του νερού ήταν πολύ μεγάλος κι αυτή την φορά ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία, παρουσιάστηκαν στην Ιξιά, στην Φανερωμένη, στο Τσαΐρι, στην Ρόδου – Καλλιθέας εξαιτίας του ύψους του νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Μικρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην Ιξιά, στις Κάτω Πέτρες και στην Φανερωμένη, όπου συσσωρεύτηκαν πέτρες και λάσπη με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η διέλευση οχημάτων. Μικρά φορτηγά οχήματα βοήθησαν αργά το μεσημέρι στον καθαρισμό και στην απομάκρυνσή τους για να διευκολύνουν την διέλευση.

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν σε περιοχές της Ανάληψης, Ροδινιού, Αγίου Νικολάου, Αγίων Αποστόλων, σύμφωνα με τη Δημοκρατική.

Στην Ιαλυσό σημειώθηκαν προβλήματα σε δίκτυα και σε φρεάτια όπου παρενέβησαν συνεργεία της ΔΕΥΑΡ ενώ ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν σε Θολό, Αρχίπολη και Τσαΐρι. Σήμερα, τα συνεργεία θα μεταβούν στην Ψαροπούλα και στην περιοχή Κόβα, όπου πλημμύρισαν τα φρεάτια και δημιούργησαν… ποτάμια.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή. Στα χωριά δεν σημειώθηκαν ζημιές. Η θεομηνία χτύπησε περισσότερο την πόλη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Νεκτάριος Φλοσκάκης.

Κινδύνευσε οικογένεια

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και ο γιος τους εγκλωβίστηκαν την Τετάρτη από την κακοκαιρία στο Τσαΐρι καθώς κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα, χάλασε η μηχανή του αυτοκινήτου τους και η στάθμη του νερού έφθασε μέχρι τα παράθυρα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν και να μην μπορούν να βγουν από αυτό.

Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική, η οποία κατέφθασε άμεσα στο σημείο και απεγκλώβισε αμέσως τα τρία άτομα.

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται και σήμερα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά της χώρας, στην Κεντρική, Μακεδονία, στη Χαλκιδική, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά ηπειρωτικά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στην Ήπειρο από 6 έως 17 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και στη Χαλκιδική σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα .
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα δυτικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί μέχρι 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

cnn.gr

Shares