Τρίτη , 4 Οκτωβρίου 2022

Σαουδική Αραβία: Ξεπέρασε τη Ρωσία ως ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία

Η Σαουδική Αραβία αναδείχθηκε ως η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προμήθειας πετρελαίου στην Ινδία, ξεπερνώντας τη Ρωσία με μικρό περιθώριο, ενώ το Ιράκ διατήρησε την πρώτη θέση τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία από πηγές της βιομηχανίας.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου και ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής, εισήγαγες 863.950 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως από τη Σαουδική Αραβία, υψηλότερα κατά 4,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αγορές από τη Ρωσία μειώθηκαν 2,4% στα 855.950 βαρέλια ημερησίως.

Παρά την αύξηση της Σαουδικής Αραβίας, το ποσοστό του πετρελαίου από τον OPEC που μεταφέρθηκε στην Ινδία, μειώθηκε στο 59,8%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών, καθώς η Ινδία μείωσε τις εισαγωγές από την Αφρική.

Η Ινδία έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου μετά την Κίνα, καθώς οι άλλοι έχουν μειώσει τις αγορές μετά από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι δύο χώρες, που επιθυμούν να εξασφαλίσουν πρώτες ύλες με εκπτώσεις σε σύγκριση με τις προμήθειες από άλλες χώρες, θεωρείται ότι μετριάζουν τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα.

Το Νέο Δελχί δεν έχει καταδικάσει δημοσίως τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός Μόντι θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Πούτιν στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

 

capital.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares