Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020

Σαουδική Αραβία: Ξεκινάει οικονομικές επενδύσεις στην Κύπρο χτυπώντας δεύτερη φορά την Τουρκία….

Σαουδική Αραβία: Ξεκινάει οικονομικές επενδύσεις στην Κύπρο χτυπώντας  δεύτερη φορά την Τουρκία....

Σαουδική Αραβία: Συνεχίζει τον οικονομικό πόλεμο στην Τουρκία και αυτήν την φορά μεγάλες εταιρείες επενδύουν στην Κύπρο βγάζοντας εκτός εαυτού την Τουρκία σύμφωνα με το nationalpost.com.cy.

Το διμερές εμπόριο και επενδύσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας αναμένεται να αποφέρει «σημαντικά οφέλη» και στις δύο χώρες”, δήλωσε ο Πρέσβης της Κύπρου στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρίγκιπας Faisal Bin Farhan Al Saud, ανέφερε την προώθηση μιας σειράς διμερών συμφωνιών με την Κύπρο μεγάλης εμβέλειας.

Μιλάμε για εταιρείες κολοσσούς του βασιλείου της Σ.Αραβίας που έχουν επιλέξει την Κύπρο για την παγκόσμια ή την περιφερειακή τους έδρα.

“Οι περισσότερες επενδύσεις στην Κύπρο είναι μακροπρόθεσμες”, δήλωσε ο Δρ Shadi Karam, πρόεδρος της Astro bank, ενώ ο ίδιος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πολλών μεγάλων εταιρειών στη Μέση Ανατολή.

«Ως επενδυτές, δεν θέλουμε να τοποθετήσουμε χρήματα σε μια χώρα όπου οι πολιτικές αλλάζουν ξαφνικά. Θέλουμε να προγραμματίσουμε και να βασιστούμε σε μια ομαλή πολιτική κατάσταση.

Οι Σαουδάραβες μετά την σύγκρουση με την Τουρκία του Ερντογάν αναζητούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, η οποία να μην ξεχνιόμαστε τους δίνει την πρόσβαση και στην αγορά της ΕΕ.

Δεν ξεχνούν οι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας, σε σχέση με γνωστές χώρες της ΕΕ, ότι οι Τούρκοι έδειξαν τις ωμές και ξεδιάντροπες νεο-Οθωμανικές προθέσεις τους για τα επόμενα 30 χρόνια ( όποια κυβέρνηση και αν ανέλθει στην εξουσία) και για αυτό κινούνται ανάλογα και αυτοί στην μεγαλόνησο αλλά και γενικότερα στην περιοχή.

Η Σαουδική Αραβία δίνει δεύτερο χτύπημα στην Τουρκία με τις επενδύσεις στην Κύπρο.Η τουρκική οικονομία συντρίβεται και ο Ερντογάν βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς και άλλες χώρες σιγά σιγά ξεκινούν το εμπάργκο τουρκικών προϊόντων.

Μήπως αυτή η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να στηρίζει την Κύπρο δείχνει ξεκάθαρα την στάση της απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκία στην ΑΟΖ και Βαρώσια;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares