Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σαουδική Αραβία: “Δεν περιμένουμε τεράστιες αλλαγές από την προεδρία Μπάιντεν”…

Η Σαουδική Αραβία δεν αναμένει κάποια «τεράστια αλλαγή» στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, διαβεβαιώνοντας πως η «φιλία» θα διαρκέσει παρά τις επικρίσεις του Δημοκρατικού προς το βασίλειο, είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας.

«Εργαζόμαστε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως με έναν φίλο, είτε είναι Ρεπουμπλικάνος είτε Δημοκρατικός», δήλωσε ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ, υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν βρίσκεται στην (αμερικανική) Γερουσία εδώ και 35 χρόνια, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Δεν αναμένω να υπάρξει μια τεράστια αλλαγή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική», σημείωσε, υπογραμμίζοντας τα «τεράστια συμφέροντα» που διακυβεύονται.

«Εργαζόμαστε μαζί στην παγκόσμια οικονομική ασφάλεια, την ενεργειακή ασφάλεια, τα χρηματοοικονομικά ζητήματα και είμαστε απαραίτητοι σε ό,τι αφορά τον μουσουλμανικό κόσμο», τόνισε.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας του για τον αμερικανικό προεδρικό θώκο να καταστήσει τη Σαουδική Αραβία «παρία» λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο, πρώτο εξαγωγέα αργού πετρελαίου παγκοσμίως και στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, ιδίως υπό την προεδρία του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

zougla.gr

Shares