Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Σαουδική Αραβία: Ανθρωπιστική βοήθεια 400 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρίγκιπα διάδοχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα πως θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας φέρεται να εξέφρασε στον πρόεδρο της Ουκρανίας τη βούληση του Ριάντ να συνεχίσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Τον προηγούμενο μήνα, το Ριάντ είχε αναλάβει απροσδόκητο ρόλο μεσολαβητή σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ωστόσο, πυροδότησε εντάσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς το βασίλειο αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου παρά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον προς αυτήν την κατεύθυνση με στόχο να αμβλυνθεί η ενεργειακή κρίση.

Η Ουάσιγκτον επέκρινε εξάλλου έντονα την πρόσφατη απόφαση των δεκατριών μελών του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και των δέκα συμμάχων τους (με ηγέτιδα δύναμη τη Ρωσία), να μειώσουν δραστικά την παραγωγή πετρελαίου, εξέλιξη που ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο των τιμών της ενέργειας.

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares