Κυριακή , 8 Δεκέμβριος 2019

Σάμος: Φοβούνται εξέγερση- Σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις – Δείτε τα μαχαιρώματα μεταξύ των αλλοδαπών…

Ξέσπασμα νέων επεισοδίων ίσως και εξέγερση από τους  5.700 αλλοδαπούς -άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ παραπάνω ίσως και 10.000- φοβούνται οι Αρχές στέλνοντας έτσι νέες αστυνομικές δυνάμεις στο υπό κατάληψη νησί, το πρώτο κύμα εκ των οποίων έφτασε σήμερα, ενώ αναμένεται και δεύτερο.

Και αυτό, μετά το πέρας των επεισοδίων που ξεκίνησε ανάμεσα σε Αφγανούς και Σύρους, για υπόθεση ναρκωτικών. Το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας Πολίτη,αποφάσισε να στείλει σήμερα πρόσθετες δυνάμεις έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει ηρεμήσει αλλά αντίθετα είναι έκρυθμη.

Μέχρι επομένως να οργανωθούν επιχειρήσεις “αποσυμφόρησης” για να μεταφερθούν στην περίφημη ενδοχώρα οι αλλοδαποί, οι Αρχές επιχειρούν να προλάβουν τα χειρότερα.

Εάν το κλίμα αυτό στα νησιά συνεχιστεί και ενταθεί το μεγαλύτερο με΄ρος των αστυνομικών δυνάμεων θα βρίσκεται εκεί.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, που εξασφάλισε το GrTimes, παρουσιάζει πως όλα άρχισαν όταν δύο ομάδες αλλοδαπών  Αφγανών και Σύρων, συναντήθηκαν σε δρόμο του νησιού, όπως συνηθίζουν άλλωστε κυκλοφορώντας ελεύθερα και κάνοντας ότι θέλουν.

Η διαφωνία που ξέσπασε αφορούσε υπόθεση ναρκωτικών, καθώς οι αλλοδαποί δραστηριοποιούνται ελεύθερα στη Σάμο και ξαφνικά, άρχισαν να διαπληκτίζονται με μπουνιές, κλωτσιές, αλλά και με αιχμηρά αντικείμενα. Καταστηματάρχης που βρισκόταν στο σημείο, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, βγήκε από το μαγαζί του, προσπαθώντας να τους σταματήσει ή να τους διώξει.

Περιττό να προστεθεί, πως ουδείς εκ των αλλοδαπών πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα. Αντίθεα στη συνέχεια θα προωθηθούν στην περίφημη ενδοχώρα, για ενσωμάτωση.

Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις και στο ΚΥΤ Σάμου, στη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά, περίπου στις 10μμ. Τουλάχιστον 3 Σύροι τραυματίστηκαν με αιχμηρά αντικείμενα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η επόμενη μέρα στο ΚΕΠΑ Σάμου

Λίγες ώρες μετά τα… «θλιβερά» επεισόδια και η κατάσταση στο ΚΕΠΑ της Σάμου, μοιάζει τραγική. Από τη μια, η φωτιά έκαψε πολλά καταλύματα και μέρος της δασικής περιοχής πέριξ του ΚΥΤ, στην οποία οι αλλοδαποί  είχαν στήσει τις σκηνές τους, ενώ από την άλλη οι συνθήκες τάξης και υγιεινής, είναι ανύπαρκτες.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares