Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Σαμαράς ή Μπακογιάννη: Σε δίλημμα ο Μητσοτάκης…

Έστειλε τα μηνύματά του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς όλους, κυρίως όμως προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ είναι ενδεικτική των σκέψεών του και της στάσης που επιθυμεί να έχει σε πολλά πράγματα η κυβέρνηση.

Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου είπε πως : «τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν. Οριστικά και αμετάκλητα», και πρόσθεσε: «Σε λίγο η Προανακριτική θα βγάλει το πόρισμα της. Τότε θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα. Μετά, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη».

Φυσικά δεν απέφυγε να εννοήσει πως η δική του διακυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά ήταν λιγότερο υποχωρητική από την παρούσα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο αυτό είναι θέμα που εθίχθη πλαγίως.

Μία ημέρα μετά έστειλε το δικό της μήνυμα η Ντόρα Μπακογιάννη: Με άρθρο της στην «Καθημερινή» με τίτλο «Να μην πέσουμε στην παγίδα της ποδοσφαιροποίησης», προειδοποίησε για «μικροκομματική παγίδα» και απευθυνόμενη σε όλους ζήτησε «να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ευθύνης».

«Το διακύβευμα», έγραψε, «είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κόμματά μας. Το θέμα σήμερα για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας οφείλει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη Δικαιοσύνη… Εάν χειριστούμε τα γεγονότα αυτά με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας δηλαδή τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε, κατά τη γνώμη μου, υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό»

«Σήμερα», πρόσθεσε, «είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κομματικούς μας εαυτούς και να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ευθύνης», για να καταλήξει τονίζοντας και απευθυνόμενη ευθέως προς το Μαξίμου: «Η πρόκληση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη. Τώρα πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δένδρο».

Το δίλημμα Μητσοτάκη: Σαμαράς ή Μπακογιάννη

Όπως γίνεται αντιληπτό μιλάμε για δύο διαφορετικές σχολές σκέψεις, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που προφανώς είναι ήδη στο μυαλό του Πρωθυπουργού.

Μέχρι τώρα στο κομμάτι της δικαιοσύνης φαίνεται να προκρίνει μία επιθετική στάση που καλύπτει το ‘σκληρό μπλοκ’ της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς όμως να ξεφεύγει ώστε να δυσαρεστήσει – αποξενώσει το κεντροδεξιό του κοινό. Μάλιστα αυτοί οι ‘σκληροί’ της ΝΔ είναι που εισηγούνται εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Θεωρούν πως αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης έχει και το ηθικό πλεονέκτημα που σημαίνει συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει και σε παραίτηση Τσίπρα. Αν δε γίνει αυτό (ισχυρίζονται οι ‘σκληροί’ της ΝΔ) ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο 4%.

Η συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares