Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Σαλβίνι: Τα λιμάνια της Ιταλίας θα παραμείνουν κλειστά λόγω κινδύνου για τρομοκράτες! Κατέγραψε πτώση 92% στον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης… 

Ο Σαλβίνι επεσήμανε ότι η κατάσταση στη Λιβύη έχει αυξήσει τον κίνδυνο τρομοκρατικής παρουσίας σε πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και έχουν προορισμό την Ιταλία.

«Η ισλαμιστική τρομοκρατική διείσδυση δεν είναι πλέον κίνδυνος, έχει καταστεί βεβαιότητα: Για αυτό, είναι χρέος μου να επαναλάβουμε ότι δεν θα επιτραπεί καμία αποβίβαση σε ιταλικές ακτές», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Νωρίτερα, οι ιταλικές Αρχές αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες από ένα πλοίο που ανήκει στη γερμανική ΜΚΟ «Sea-Eye».

Στα τέλη Ιανουαρίου, ένα πλοίο άλλης γερμανικής ΜΚΟ της «Sea-Watch» παρέμενε για δύο εβδομάδες στη θάλασσα περιμένοντας την απόφαση των ιταλικών Αρχών.

Τότε, περίπου 50 μετανάστες από το πλοίο μπόρεσαν να αποβιβαστούν στην Ιταλία, αφ’ότου επτά ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ιταλίας, συμφώνησαν να τους δεχτούν.

Τον Μάρτιο, το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας κατέγραψε πτώση 92% στον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares