Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Salutate la magna Grecia – Οι οπαδοί στην Ιταλία που τιμούν την Ελλάδα όσο κανένας άλλος-ΒΙΝΤΕΟ

Υπάρχει λόγος που στην πιο φτωχή πόλη του ιταλικού νότου αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τιμούν την Ελλάδα. Θα πρέπει να γυρίσουμε αιώνες πίσω…

Η Κροτόνε είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλη ποδοσφαιριστή ιστορία. Μόλις πριν λίγα χρόνια κατάφερε να ανέβει στη Serie A, να παραμείνει εκεί για δύο χρόνια και τελικά να υποβιβαστεί ξανά.

Παρ’ όλα αυτά, έδωσε τη δυνατότητα στους οπαδούς της να ζήσουν την μεγάλη εμπειρία των σαλονιών του Calcio και παράλληλα σε όλους τους υπόλοιπους την ευκαιρία να μάθουν λίγα πράγματα για την πόλη και την ομάδα, οι οποίες τιμούν την Magna Graecia (Μεγάλη Ελλάδα).

Η «Μεγάλη Ελλάδα» είναι η «καταγωγή» της Κροτόνε, είναι αυτή πάνω στην οποία έχει χτιστεί το γήπεδο της και αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά πραγματικότητα, αφού το Ezio Scida είναι χτισμένο πάνω σε ό,τι απέμεινε από μια αρχαία ελληνική πόλη! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Κροτόνε αποκαλείται «Pitagorici», προς τιμήν του Πυθαγόρα, του σπουδαίου Ελληνα φιλόσοφου και μαθηματικού, ο οποίος έζησε στην πόλη και αποφάσισε να ανοίξει εκεί, στο Κροτόνε, την περίφημη σχολή του.

Η πόλη του Κρότωνα, από εκεί πήρε το όνομα της άλλωστε, θεωρείται ίσως η πιο φτωχή του ιταλικού νότου, αυτή που προσφέρει τις μικρότερες δυνατότητες τους νέους κατοίκους της και αυτό εξηγεί, σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό, το γιατί το 2015 ήταν η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (έφτασε στο 31%).

Προβλήματα που ξεχάστηκαν για λίγο όταν η Κροτόνε κατάφερε να ανέβει στη Serie A, κάνοντας ευτυχισμένους τους οπαδούς της και επαναφέροντας στην επικαιρότητα την ιστορία της Magna Grecia (Μεγάλης Ελλάδας) και τον Πυθαγόρα, ο οποίος θα συνδέεται για πάντα με αυτή την μικρή πόλη και αυτή την… ελληνική ομάδα. Εξάλλου πάνω στην πώρωση της κερκίδας, φωνάζουν με πάθος: Salutate la magna Grecia (Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα)

Ιδού το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

stoxos.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares