Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Σάλος στην Τουρκία με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία από την έπαρση της ελληνικής σημαίας, στα στενά του Βοσπόρου, στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής».

Η ελληνική φρεγάτα βρέθηκε από την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνού (δηλαδή το αρχαίο Βυζάντιο), στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme».

Αμέσως έτρεξαν να το κάνουν θέμα οι γείτονες τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι και ο Τζεμ Γκουρντενίζ, ο «πατέρας» του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», είχε το θράσος να κατηγορήσει τον Έλληνα κυβερνήτη ότι βρήκε την ευκαιρία για προπαγάνδα, όταν η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία μας σε νησιά του Αιγαίου!

Και έγραψε: «Μια ελληνική φρεγάτα και μια τουρκική φρεγάτα πραγματοποιούν επίσκεψη στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ. Στην ελληνική φρεγάτα δόθηκε η πλευρά του ελλιμενισμού λόγω της τουρκικής φιλοξενίας.

Ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε την κατάσταση αυτή σε ευκαιρία προπαγάνδας. Καρφίτσωσε ελληνικές σημαίες μεγάλου μεγέθους σε όλο το πλοίο. Κανονικά, τα πολεμικά πλοία υψώνουν την εθνική σημαία μόνο στην πρύμνη όταν βρίσκονται στο λιμάνι. Στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στη χώρα μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες. Ο Έλληνας κυβερνήτης αγνόησε τα ναυτικά έθιμα και χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες.

Η κατάσταση αυτή δεν δείχνει πόσο Έλληνες είναι, αντίθετα δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη. Η πιεστική άνοιξη των ΗΠΑ/ΕΕ με την Ελλάδα προφανώς προσέφερε αυτή την ευκαιρία στον γείτονά μας στο Σαραϊμπουρνού την ημέρα του Εϊντ. Η αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ έδωσε την ευκαιρία για φτηνή ελληνική προπαγάνδα».

 

πηγή: newsbreak.gr

Shares