Κυριακή , 26 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΑΛΟΣ στη Γερμανία: Σχέσεις με την ακροδεξιά φέρεται να «βαραίνουν» μέλη του CDU…

Ο Ρόμπερτ Μόριτς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) εθεάθη να κρατά τη σημαία με το λογότυπο του Uniter, που απεικονίζει ένα σπαθί, ένα χριστιανικό σταυρό κι ένα στεφάνι…

Μέλη ενός ιδιωτικού δικτύου υποστήριξης για ενεργούς και πρώην στρατιώτες με διασυνδέσεις στην ακροδεξιά φέρεται να είναι μέλη των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Στο σκιώδες δίκτυο «Uniter» άνηκε και ο Ρόμπερτ Μόριτς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο κρατίδιο «Anhalt Bitterfeld».

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο Μόριτς εθεάθη να κρατά τη σημαία με το λογότυπο του Uniter, που απεικονίζει ένα σπαθί, ένα χριστιανικό σταυρό κι ένα στεφάνι, ενώ βοηθούσε στους άστεγους στη Λειψία.

Ωστόσο, την Κυριακή ανακοίνωσε ότι δεν είναι πλέον μέλος του δικτύου. Το 2011, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Μόριτς είχε λάβει μέρος σε μια πορεία νεοναζιστών στην πόλη Χάλε, εκεί όπου γίνει σημειωθεί απόπειρα επίθεσης ενός υπερασπιστή της ανωτερότητας της λευκής φυλής εναντίον μιας συναγωγής.

Ο βουλευτής του SPD Μπούργκχαρντ Λίσκα, μιλώντας στο περιοδικό «Der Spiegel» υποστήριξε ότι το CDU πρέπει να αποφασίσει αν θέλει μια «συμμαχία βασισμένη στη λογική» ή αν θέλει να κάνει στροφή προς τα δεξιά.

M.Aγγελίνη/protothema.gr

 

Shares