Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Σάλος με βίντεο Βρετανών στρατιωτών: Eξασκούνται στη σκοποβολή με στόχο… τον ηγέτη των Εργατικών!….

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα μετά την ανάρτηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο που δείχνει στρατιώτες στο Αφγανιστάν να εξασκούνται στη σκοποβολή χρησιμοποιώντας έναν στόχο πάνω στον οποίο είχαν τοποθετήσει αφίσα του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Εκπρόσωπος του στρατού σχολίασε: «Γνωρίζουμε ότι ένα βίντεο κυκλοφορεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν συνάδει με τα υψηλά πρότυπα που έχει ο Στρατός». «Έχει ξεκινήσει έρευνα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Το βίντεο αυτό, διάρκειας 25 δευτερολέπτων, δείχνει τέσσερις στρατιώτες που φορούν στολή εργασίας και μπορντό μπερέ να πυροβολούν εναντίον στόχων περίπου δέκα μέτρα μακριά τους πάνω στον ένα από τους οποίους ήταν τοποθετημένη μια αφίσα του Κόρμπιν.

 

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στην Καμπούλ, σύμφωνα με το Press Association, το οποίο διευκρινίζει ότι οι στρατιώτες ανήκουν στο 3ο τάγμα αλεξιπτωτιστών.

Στον χώρο όπου μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο γίνεται η εκπαίδευση των στρατιωτών που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία προσωπικοτήτων και συχνά τα πορτρέτα τους χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Skynews.

«Αν το βίντεο είναι αυθεντικό, είναι απαράδεκτο», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας Τομπίας Έλγουντ.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ανησυχητική και απαράδεκτη», σχολίασε εκπρόσωπος των Εργατικών. «Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπουργείο Άμυνας να ερευνήσει και να αντιδράσει στο συμβάν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares